Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Bursa din Chicago preţul porumbului este în creştere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Porumbul boabe cunoaşte majorări semnificative ale cotaţiilor la bursă, pe fondul speculaţiilor conform cărora cererea de materie-primă de origine nord-americană (SUA este cel mai mare exportator) va creşte. Pe de altă parte, preţul soiei a scăzut la cel mai mic nivel al preţului din ultima săptămână.

Preţul porumbului cu livrare în luna mai a crescut cu un procent, până la 190,44 dolari americani pe tonă, pe Bursa din Chicago (CBOT), acest tip de materie-primă fiind cotată în Singapore la 190,05 dolari americani pe tonă.

Exportatorii nord-americani au comercializat 340.000 de tone de porumb către Egipt, cu livrare până la 31 august, conform USDA. Preţurile au crescut cu 1,5 la sută în 18 martie, cel mai mult din ultima săptămână, după ce datele de inspecţie a cerealelor la expediţia din SUA relevau o dublare a vânzărilor, până la 976.742 de tone, în săptămâna care s-a terminat în 13 martie, faţă de aceiaşi perioadă a anului anterior.

Soia cu livrare în luna mai a pierdut 1,1 procente şi a ajuns până la 511,93 dolari americani pe tonă, cel mai mic preţ începând cu 18 martie, în plus faţă de scăderea de 1,7 procente înregistrată în 21 martie. Preţurile futures s-au aşezat în jurul sumei de 516,52 dolari americani/tonă.

Chen Xuecong, vicepreşedintele Sinograin Oils Corp, o divizie a China Grain Reservers Corp. (deţinută de stat), a declarat în 21 martie că cererea va scădea şi în următoarele două trimestre, pe fondul majorării stocurilor care deja depăşesc cererea.

Grâul cu livrare în luna mai era evaluat pe Bursa din Chicago (CBOT) la 254,63 dolari americani pe tonă, în condiţiile în care în 21 martie, acesta era de 254,72 dolari americani pe tonă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns