Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România are şanse să adere la Schengen în scurt timp în contextul actual, apreciază Geoană

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mircea Geoană: Istoria îţi da uneori replici neaşteptate
Mircea Geoană: Istoria îţi da uneori replici neaşteptate

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Schengen, senatorul PSD Mircea Geoană, a declarat, joi, la Suceava, că România are şanse rezonabile să-şi atingă obiectivul de aderare la Spaţiul Schengen după ce Federaţia Rusă a anexat Crimeea.

Geoană a spus, la o întâlnire la care au participat diplomaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor din Suceava şi Cernăuţi, că după anexarea peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă şansele României de aderare la Spaţiul Schengen sunt rezonabile.

“În acest moment va pot spune că există azi, în condiţiile de după anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, şanse rezonabile că România, într-un interval scurt de timp, să îşi atingă şi obiectivul de aderare la Schengen, în etape”, a spus Geoană, citat de Mediafax.

El a arătat că în aceste condiţii România va avea o graniţă de nord şi de est care va “respira” către vecinii noştri în ambele sensuri şi va fi mai bine protejată pentru a ne putea achita de obligaţiile pentru Schengen.

“Mai multe treceri ale frontierei nu înseamnă mai mult risc, ci înseamnă mai mult control. Cu cât există mai puţine puncte de trecere controlate, cu atât riscul de trafic ilegal creşte”, a adăugat Geoană.

Senatorul PSD Mircea Geoană a mai declarat că revenirea Rusiei la graniţele României este o opţiune care nu poate fi aşteptată fără acţiune şi reacţiune, apreciind că este nevoie ca Ucraina şi Republica Moldova să fie ancorate spre Uniunea Europeană.

“Istoria îţi da uneori replici neaşteptate şi, indiferent în ce eră suntem sau din ce generaţie facem parte, câteva lucruri sunt constante. Această zona a Europei a fost, este şi va rămâne o zonă în care colaborarea şi confruntarea se vor îmbina. Ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni trebuia să ne dea de gândit mai de mult”, a spus Geoană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

PNL a fost dat în judecată

Asculta acest articol Dănuț Bădău (PNL) a dat în judecată Partidul Național Liberal. Printre motivele pe care le invocă se