Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 1000 de persoane au participat la activităţile de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor

Copiii ai invatat despre cum actioneaza un pedofil
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Copiii ai invatat despre cum actioneaza un pedofil
Copiii ai invatat despre cum actioneaza un pedofil

Echipa mixtă a proiectului de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor şi a pedofiliei s-a aflat ieri, 27 martie 2014, în mijlocul elevilor din comunele Odoreu, Medieşul Aurit şi Apa.

Reprezentanţii instituţiilor partenere în acest proiect au fost: inspector de poliţie Felicia Hrihorişan din parte Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, sublocotenet Ioan Herman din partea Inspectoratului Judeşean de Jandarmi Satu Mare, Mihaela Silaghi din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC). Sub coordonarea iniţiatoarei proiectului doamna Edita Enciu, reprezentanţii instituţiilor implicate în acest proiect au organizat şi desfăşurat o adevărată caravană a prevenirii victimizării minorilor.

Prima activitate a avut loc la Şcoala Gimnazială Odoreu, unde, sub coordonarea directoarei Livia Sarca au fost mobilizaţi peste 220 de elevi din toate clasele ( I-VIII) şi 8 cadre didactice, care au asistat la prezentări susţinute de fiecare membru al echipei, la care s-a alăturat pentru această activitate şi şeful Postului de Poliţie Odoreu, agent şef Adrian Mindak.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de sport a şcolii au fost prezentate şi spoturi informative şi alte materiale video care au întârit şi au adus mai aproape de percepţia publicului tânăr informaţiile prezentate verbal. Jocul de rol şi interacţiunea cu publicul a fost, de asemenea, pe gustul elevilor, care s-au implicat activ în activităţile propuse.
O activitate similară a fost organizată apoi la Şcoala Gimnazială din Medieşul Aurit, unde, peste 400 de elevi, coordonaţi de director adjunct Florica Comiati, au fost prezenţi în sala de sport la întâlnirea cu echipa mixtă, echipă la care s-a alăturat, din partea Postului de Poliţie din comună agentul de poliţie George Vâlcu. Elevii au aflat ce este pedofilia, cum acţionează pedofilii, care sunt semnele unui minor abuzat şi alte informaţii utile.

Reprezentanta poliţiei inspector Felicia Hrihorişan le-a vorbit copiilor despre siguranţa pe internet şi modul cum pedofilii îşi racolează victime din rândul copiilor pe internet.     Elevii au fost îndemnaţi să nu furnizeze date despre ei şi despre familia lor persoanelor necunoscute,  să nu se lase atraşi în discuţii online cu tentă sexuală și să nu răspundă promisiunilor ori îndemnurilor care li se fac de către oameni cunoscuţi doar în mediul virtual.

Cea de-a treia activitate preventivă organizată a avut loc la Căminul Cultural din comuna Apa. Numărului mare de elevi, peste 280, veniţi sub coordonarea directoarei Delia Olari  li s-au alăturat şi peste 50 de părinţi şi bunici,  precum şi cadre didactice.

În cadrul întâlnirii sublocotenet Ioan Herman le-a vorbit copiilor despre metodele prin care pot preveni agresiunile asupra lor şi abuzurilor, precum şi modalităţile de raportare a acestor fapte, chiar dacă victime sunt alţi copii.

Mihaela Silaghi a subliniat şi în cadrul acestei întâlniri numerele de telefon la care copiii pot apela în caz de urgenţă ( 112) ori în cazul în care doresc consiliere din partea specialiştilor în protecţia copilului în probleme mai delicate, cum sunt abuzurile în cadrul propriei familii ( 0261 983).

Prezentările susuţinute de membrii echipei au fost însoţite de discuţii interactive, precum şi de filmuleţe şi spoturi video realizate în cadrul acestei campanii. La această activitate a participat din partea Postului de Poliţie Apa, domnul agent principal Gabriel Aron.

În cadrul celor 3 întâlniri desfăşurate pe parcursul zilei de 27 martie au fost distribuiţi peste 1000 de  fluturaşi informativi realizaţi în cadrul campaniei.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Excelenta initiativa! In fapt, prin informare, ati salvat cine stie cate multe zeci de copii de abuzurile unor nemernici pedofili ! Trebuie sa continuati pentru binele copiilor ! Felicitari celor implicati in acest proiect de informare excelent!…

Lasă un răspuns