Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR nu renunță la revendicările sale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Laszlo Borbely: Noi suntem încăpățânați din acest punct de vedere
Laszlo Borbely: Noi suntem încăpățânați din acest punct de vedere

Vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a afirmat vineri, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că Uniunea nu va renunța la cerințele sale și va relua propunerile de modificare a Constituției, care au fost declarate neconstituționale de Curtea Constituțională a României.

“Mie nu-mi place să fac aprecieri despre Curtea Constituțională pentru că imediat se spune… noi nici nu mai avem voie să facem aprecieri, dar o fac: Curtea Constituțională și-a depășit atribuțiile în legătură cu analiza noii Constituții. Și nu intru în detalii de ce spun acest lucru. Și-a depășit atribuțiile, dar acum, zilele acestea, a apărut motivarea și în motivare este interpretabil ce spune acolo. Puneți lângă decizia CCR și opinia Comisiei de la Veneția și o să vedeți că e mult mai nuanțată treaba. Eu cred că niciodată nu sunt lucruri care nu se pot schimba, în bine eu zic, chiar dacă avem o decizie a Curții, chiar dacă avem un punct de vedere. Noi suntem încăpățânați din acest punct de vedere. Credeți că noi renunțăm așa de ușor la cerințele noastre? Da, le vom relua și le vom discuta în Comisie”, a susținut Borbely.

El a susținut că UDMR va relua subiectele respective — propunerea referitoare la posibilitatea recunoașterii de zone tradiționale ca subdiviziuni administrative ale regiunilor, instituirea posibilității reprezentanților legali ai minorităților naționale de a înființa organe proprii de decizie și executive sau cele legate de folosirea simbolurilor minorităților naționale—, dar că va ține cont de decizia CCR.

“Vă repet, evident respectând decizia Curții. Eu nu pun sub semnul întrebării decizia Curții, dar, slavă Domnului, într-un stat democratic măcar un punct de vedere putem avea. Un punct de vedere și o propunere legislativă putem avea”, a spus Borbely.

 

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirmă că reprezentanţii Uniunii “insistă” în continuare ca proiectul legislativ privind Statutul minorităţilor naţionale să fie aprobat în Parlament, subliniind că PDL şi PNL l-au susţinut în guvern în 2005, însă “unii au memoria scurtă”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns