Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tăriceanu își condiționează candidatura la prezidențiale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că ipoteza candidaturii sale la prezidențiale “este un proiect important, interesant și atractiv”, dar subliniază că pentru a fi ”încununată de succes” este nevoie de o coalizare a unor forțe politice diverse ca orientare ideologică.

“Nu pot să ascund că este un proiect care mi se pare important, interesant pentru mine și atractiv, însă sunt foarte realist și vă pot spune că, pentru ca o astfel de candidatură să fie încununată de succes, trebuie să reușesc să obțin un sprijin politic cât mai larg. Un singur partid astăzi în România, fie el chiar și PSD-ul are riscuri mari de a putea duce un astfel de proiect singur la îndeplinire. Prin urmare, este nevoie de o coalizare a unor forțe politice diverse ca orientare ideologică — de pe stânga, de pe centru-dreapta — și acesta este lucrul pe care voi încerca să-l obțin, în așa fel încât să pot să-mi depun candidatura, bazându-mă pe niște șanse reale de succes”, a declarat Tăriceanu vineri la RFI, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta afirma, la 23 martie, că sunt 51% șanse ca PSD să susțină, la alegerile prezidențiale, un candidat pe care și l-a dorit întotdeauna — un președinte arbitru, nepartizan — nominalizându-i în acest sens pe Sorin Oprescu și Călin Popescu-Tăriceanu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cart