Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

10.000 de gospodării vor beneficia de un ajutor de 15.000 de euro 100% nerambursabil

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ministrul Daniel Constantin la intalnirea cu fermieri satmareni
Ministrul Daniel Constantin la intalnirea cu fermieri satmareni

Recent, Ministrul Agriculturii şi vicepremierul României, Daniel Constantin, a declarat că în perspectiva 2014-2020, pe fondul unor sume mai mari alocate dezvoltării fermelor, altele decât în PNDR-ul anterior, 10.000 de gospodării vor beneficia de un ajutor de 15.000 de euro 100% nerambursabil. În ultimii şapte ani, acestea au totalizat 60.000.

Prin acordarea a câte 1.500 de euro pe an, fermelor de semi-subzistenţă nu s-a ajuns la efectele scontate pentru a deveni ferme de familie. Un sprijin asemănător mult mai consistent va continua să fie acordat şi în exerciţiul PNDR următor.

 

Aproximativ 15.000 de euro nerambursabili/fermă fiind disponibili pentru astfel de exploataţii. Se estimează că aproximativ 10.000 de gospodării ar putea primi aceşti bani, pentru a depăşi stadiul exploataţiilor de subzistenţă şi a trece în categoria celor direcţionate către piaţă.

 

„Până acum am sprijinit prin PNDR aproape 60.000 de familii, iar sumele alocate fiind mai mari în perspectiva 2014-2020, putem să mizăm chiar pe un număr mult mai mare. Avem 10.000 de gospodării care vor beneficia de un ajutor de 15.000 de euro 100% nerambursabil. Putem să vorbim despre aceste gospodării ca intrând în categoria fermelor de familie.

 

Ele vor trece de la subzistenţă, la piaţă. Pe de altă parte, avem o sumă importantă pe care o punem la dispoziţie, acum, în luna mai, 150 de milioane de euro pentru ferme în general, ferme de reproducţie, ferme de creştere, dar şi pentru fermele de familie, în funcţie de intenţiile pe care le au cei din mediul rural”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Silvas: A fost gasit un proiectil

In cursul zilei trecute, 29 mai, un barbat de 63 de ani a sesizat Politia, precizand ca a gasit un proiectil in timp ce efectua lucrari agricole pe un teren amplasat in afara localitatii Silvas, in apropierea Padurii Dolina.