Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primăria Satu Mare luptă împotriva cerșetoriei

In intersectii au fost puse panouri
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
In intersectii au fost puse panouri
In intersectii au fost puse panouri

În marile orașe ale țării, cum e de exemplu Timișoara ori Oradea, lupta împotriva cerșetoriei se duce de ani buni încoace prin metode care încurajează comunitatea locală să sprijine eradicarea fenomenului.

O astfel de metodă este amplasarea în intersecții a unor panouri informative cu mesaje de genul “nu da bani cerșetorilor”.

Și la Satu Mare, Asociația Stea, care se ocupă de sprijinirea și educarea copiilor și tinerilor străzii, duce zilnic o luptă grea. Pe de o parte pentru a-i ajuta pe cei loviți de soartă să se reintegreze în comunitate, pe de alta să îi convingă pe sătmăreni să nu le mai dea bani. Nu degeaba, motto-ul care stă la baza funcționării Asociației Stea este “nu îi da omului pește, ci învață-l să pescuiască”. Zilele trecute, în intersecțiile din municipiul Satu Mare, la semafoare, autoritățile locale montat panouri ca și cele din Oradea, panouri cu mesajul “Banii tăi nu îi ajută! Spune NU cerșetoriei!”. Acest pas făcut e parte a Campaniei de prevenire și combatere a cerșetoriei în Satu Mare, iar sătmărenii privesc cu ochi buni mesajul transmis de autorități mai ales că vine vara și în fiecare sezon cald ne confruntăm cu creșterea numărului de cerșetori în zonele centrale, pe la terase și intrările în magazine.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns