Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Senatorii liberalii se plâng că muncesc prea puţin

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Senatorii au respins propunerea liberalilor de a lucra în plenul camerei superioare şi în ziua de miercuri, cu 39 de voturi “pentru”, 70 “împotrivă” şi trei abţineri. Propunerea a venit din partea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, care s-a plâns că activitatea Senatului nu doar că este insuficientă, ci încalcă şi regulamentul Camerei.

 

Cu toate acestea, liderul pesediştilor, Ilie Sârbu, l-a contrat, spunându-i că nu este momentul pentru astfel de propuneri, mai ales că 2014 este un an electoral.

Cu o săptămână în urmă, Puiu Haşotti şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de programul de lucru prea scurt al Senatului. Acum, Haşotti a venit cu o propunere concretă în sensul în care plenul Senatului să aibă loc inclusiv miercurea, aşa cum, de altfel, este trecut şi în regulament. În opinia lui, Senatul s-a transformat în ultimul timp într-un ghişeu pentru proiectele Guvernului, scrie Gandul.

“Secretarii de stat aleargă între Cameră şi Senat şi ne confruntăm cu situaţia ca Guvernul să nu dea importanţă Senatului şi din cauza aglomerării, aleargă ca muştele între geamuri. Senatul a ajuns un ghişeu unde guvernul vine şi depune proiecte, nu există niciun fel de dezbatere, nici individualizare ideologică, doctrinară, o dezbatere între putere şi opoziţie. Noi înşine nu ne acordăm nouă ceea ce scrie în Constituţie, adică for legiuitor şi principală instituţie democratică a ţării. Există o presiune a timpului”, a punctat Haşotti.

Mai mult, liderul senatorilor PNL a amintit şi faptul că în perioada în care Nicolae Văcăroiu era la conducerea Senatului, votul final era programat pentru joia.

“În parlamentele trecute, se dezbăteau şi amendamentele respinse, înainte, între 2004-2008, votul final era joi la ora 12. Apoi, PDL a modificat şi încă era bine, ca votul final să fie miercuri la ora 12.00 şi venea tot Guvernul. Acum nici nu mai e nevoie să vină guvernul pentru că este o majoritate suficient de mare. Ce s-a întâmplat în 2012? Şi declaraţiile politice înainte erau de la 16.00 la 19.00-20.00, era o dezbatere extraordinară, acum ele nu mai au nicio importanţă”, a mai spus El.

Cu toate acestea, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu l-a contrat pe motiv că genul acesta de propuneri sunt pentru “publicitate”. Totodată, Sârbu a mizat şi pe faptul că vine campania electorală, condiţie în care activitatea Senatului ar intra în stand-by.

În replică, Haşotti s-a arătat revoltat de ideea că activitatea Senatului s-ar opri tocmai din cauza alegerilor. “Şi dacă începe campania, ce, Senatul nu mai legiferează? Niciodată nu s-a întâmplat asta”, i-a replicat Haşotti rapid.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns