Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elevi la atelierul Aurel Popp
Elevi la atelierul Aurel Popp

Din iniţiativa profesorului de limba franceză Alexandru Ianoş de la Colegiul Tehnic de Telecomunicaţii “Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare, în cadrul programului “Şcoala altfel”, luni, 7 aprilie, la atelierul de creaţie al pictorului Aurel Popp, a avut loc o expunere având ca temă opera şi viaţa artistului.

Au participat elevii claselor a XII-a A, însoţiţi de diriginta Nadia Şter, a IX-a E – diriginte Gina Tegher, a XI-a B, diriginte Steluţa Orha, a IX-a A, diriginte Manuela Popescu, a X-a E, diriginte Dumitriţa Dragoş şi a IX-a D, diriginte Jakab Ramona.

 

Vizionarea unei părţi din pictura în ulei şi grafica artistului Aurel Popp a fost urmată de o proiecţie interesantă. Elevii şi cadrele didactice s-au deplasat în Sala Multimedia a colegiului. Profesorul Alexandru Ianosi, beneficiind de suportul tehnic al inginerului IT – Gina Tegher, a realizat o amplă prezentare şi proiectare a unor picturi, grafici şi sculpturi ale artistului.

 

Activitatea s-a bucurat de o largă audienţă. Elevii au manifestat interes faţă de un mare artist care şi-a desfăşurat o bună parte din activitatea-i prodigioasă pe meleaguri sătmărene.

 

Pe lângă valenţele instructiv-educative, canalizarea interesului tinerei generaţii spre actul de cultură este un deziderat şi o datorie pe care profesorii de la acest colegiu, alâturi de directorii Daniela Mariţa şi Valeriu Neagu, încearcă să şi le îndeplinească în munca de zi cu zi.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns