Image 1
Image 2
Acasa

Laptele este un aliment important în sănătatea oaselor şi a articulaţiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cercetătorii continua să monitorizeze importanţa laptelui în sănătatea oaselor şi a articulaţiilor. Un pahar cu lapte consumat în fiecare zi previne apariţia artritei şi reduce gravitatea osteoartritei la nivelul genunchiului.

Acest efect a fost constatat numai în cazul femeilor. Dacă laptele este benefic, consumul zilnic de brânză poate agrava artrita. Iaurtul nu are niciun efect, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

 

Peste un milion de adulţi sunt nevoiţi să meargă la medic în fiecare an din cauza osteoartritei, mai des întâlnită la femei.

Îngustarea spaţiului dintre articulaţii indică subţierea cartilajului, fapt care agravează osteoartrita.

 

Pentru femeile care au consumat 240 de mililitri de lapte zilnic, gradul de deteriorare a încheieturilor a fost mai redus. Astfel, pentru femeile care nu au băut deloc lapte, spaţiul între încheieturi era, în medie, de 0,38 milimetri, iar pentru cele care au băut cel puţin şapte pahare de lapte pe săptămână, acesta a fost semnificativ mai redus, în medie, 0,26 milimetri.

 

În cazul bărbaţilor, consumul de lapte a îmbunătăţit sănătatea articulară a genunchilor doar dacă s-a făcut în cantităţi considerabile.

 

Nu se ştie exact de ce laptele are rezultate mai bune în cazul femeilor, însă acest fenomen ar putea avea legătură cu creşterea nivelului de calciu şi cu faptul că acest aliment, ca parte a unei diete sănătoase, contribuie la combaterea obezităţii.

 

lapte, consum, femei, bărbaţi, osteoartrită,

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

INFOCONS AVERTIZEAZĂ

Gustările vegetale pot avea până la 50 de aditivi

A început postul Sfintei Maria sau cel al Adormirii Maicii Domnului, în care creștinii se pregătesc trupește și sufletește pentru sărbătoarea de la 15 august. Aplicația InfoCons vine în ajutorul românilor, pentru a-i avertiza în privința aditivilor din gustările vegetale preferate de numeroși consumatori în această perioadă.