Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Geoană a vizitat locul unde se va construi viitorul pod rutier dintre România și Ucraina

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Înaltul Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice și de diplomație publică, Mircea Geoană, a afirmat, sâmbătă, la o întâlnire cu reprezentanții administrației locale din județul Maramureș, că România trece printr-un moment geopolitic unic din care trebuie să valorifice în termeni practici oportunitățile oferite.

“Asistăm în această perioadă la un duș scoțian pe care această mare și importantă țară de la răsărit, Federația Rusă, îl administrează regiunii, Europei, în general. Un duș scoțian foarte rece, tăios, inacceptabil la adresa vecinilor săi, dar și o parte de oportunitate în sensul reacției întregii Europe și a întregii comunități transatlantice; o face și va continua să o facă pentru a putea oferi vecinilor noștri din Ucraina, Republica Moldova din Georgia opțiunea de a alege în mod liber și suveran sistemul politic, democratic, sistemul de valori și organizare administrativ modern. (…) Al doilea război al Crimeei trebuie să aducă România din situația unui stat de frontieră la granița de est a Europei, cu toate handicapurile cu care această ipostază îl aduce, într-un stat pivot, într-un stat capabil să folosească întreaga geografie și întregile resurse pentru a deveni o punte între Est și Vest. Maramureșul este expresia la nivel micro a acestui potențial pe care România îl are pentru a deveni o punte între Est și Vest, între Nord și Sud” a spus Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat importanță reașezării granițelor europene și preocuparea Guvernului României de a avea relații de bună vecinătate cu țările apropiate.

Demnitarul guvernamental a subliniat necesitatea reconfigurării unor proiecte transfrontaliere românești la granița cu Ucraina, Ungaria și Polonia, aflate în așteptare, având ca exemplu implicarea statului polonez.

Senatorul Mircea Geoană, însoțit de ambasadorii Ungariei, Poloniei, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoș Titea, vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, și prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, a vizitat locul unde se va construi viitorul pod rutier dintre România și Ucraina care va traversa râul Tisa, în apropierea municipiului Sighetu Marmației.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns