Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Creşterea numărului asociaţiilor de producători este o necesitate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilele trecute la Luxemburg a avut loc reuniunea miniştrilor Agriculturii ai statelor membre ale Uniunii Europene. Pe agenda de lucru s-au aflat sprecte privind cotele de lapte, măsuri de reorganizare a sectorului de fructe şi legume. Nu în ultimul rând s-a propus creşterea numărului asociaţiilor de producători.

Întâlnirea de la Luxemburg, a fost prezidată de ministrul Agriculturii din Grecia. A fost prezentat un raport cu privire la funcţionarea sectorului de fructe şi legume de la reforma din 2007. Preşedintele Tsaftaris, a remarcat că ” toate statele membre au avut ocazia pentru a oferi punctul lor de vedere pe această temă şi vor continua discuţiile în cadrul Consiliului”.

 

Majoritatea statelor membre au susţinut necesitatea simplificării sistemului actual, pentru a creşte numărul asociaţiilor de producători, precum şi reducerea dezechilibrului la nivel de organizare între regiuni şi statele membre.

Din anul 2015 cotele de lapte vor fi eliminate, motiv pentru care participanţii au discutat despre legitimitatea juridică a taxei pe surplusul de producţie după renunţarea la această cotă.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns