Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Reţeaua de apă şi de canalizare din Bixad se va finaliza în 2015

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Existenţa şi la sate a reţelelor de apă şi de canalizare nu mai reprezintă de mult un moft, ele sunt o necesitate. Accesul locuitorilor de la sate la civilizaţie şi confort este o recomandare internaţională. Acesta este şi motivul pentru care tot mai multe unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului au accesat fonduri pentru realizarea celor două reţele de servicii. Printre comunele judeţului în care se află în derulare o investiţie precum cele descrise mai sus se numără şi comuna Bixad.

Reţeaua de apă şi de canalizare din Bixad se va finaliza în 2015. După cum ne-a spus primarul Ioan Tătar, lucrările au fost încetinite ca ritm de mai multe ori din insuficienţa banilor. Iată că în prezent, potrivit estimărilor aleşilor locali, investiţia din Bixad este realizată în proporţie de 35-40%. Se cuvine subliniat faptul că proiectul este de anvergură mai mare dacă se ia în seamă faptul că această comună va avea staţie de epurare şi de tratare a apelor uzate de sine stătătoare.

Primarul Tătar a mai adăugat faptul că executantul caută să menţină un ritm al lucrărilor de aşa manieră încât să se poată respecta termenele din contract. Dacă se vor asigura ritmic banii necesari, lucrările ar urma să se încheie în luna aprilie a anului 2015. Banii pentru investiţie se asigură pe seama accesării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. În caz contrar va fi necesară solicitarea de decalare a termenului de finalizare, implicit de punere în funcţiune.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns