Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cubul Rubik împlineşte 40 de ani de existenţă

Cubul Rubik
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cubul Rubik
Cubul Rubik

Cubul Rubik este sărbătorit cu o expoziţie fără precedent în Statele Unite. Această jucărie care a cucerit lumea printr-o aparentă simplitate împlineşte 40 de ani de existenţă.

Expoziţia dedicată cubului Rubik reuneşte o mulţime de modele ale celebrei jucării, de la prototipurile creatorului său până la cele mai performante exemplare. Piesa de rezistenţă este cel mai scump cub rubik din lume, placat cu aur de 18 karate şi decorat cu 1.360 de pietre preţioase, printre care diamante albe, smaralde, rubine, safire şi ametiste.

Primul cub Rubik a fost lansat în 1974, iar de atunci, potrivit statisticilor, un om din şapte din întreaga lume a încercat să-l asambleze. “Este un lucru foarte interesant. Aproape oricine îl are acasă. Este greu să-i surprinzi cu altceva, cu ceva diferit. Totuşi, noi suntem în stare să îi uimim, pentru că acest cub are atât de multe părţi diferite, nu doar şase”, spune inventatorul său, Erno Rubik.

Cubul Rubik este considerat cea mai populară jucărie puzzle din lume. Expoziţia de la New Jersey va fi deschisă publicului pe 26 aprilie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns