Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Georgeta Govor şi-a lansat albumul de muzică folk ‘’Te-am căutat’’

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CD-ul conţine 11 piese şi e realizat în colaborare cu artistul Octavian Bud

Sâmbătă, 26 aprilie 2014, la Muzeul Judeţean Satu Mare, în cadrul tradţionalei întâlniri a oamenilor de litere membri ai Cenaclului literar Afirmarea a avut loc un eveniment special, lansarea compact discului de muzică folk ‘’Te-am căutat’’, un CD semnat Georgeta Govor, în colaborare cu Octavian Bud.
La Satu Mare, doar doi artişti au mai realizat CD-uri de muzică folk. Este vorba de Octavian Bud şi Emilian Onciu, de la a cărui trecere în nefiinţă au trecut cinci ani.
CD-ul conţine 11 piese, şase dintre acestea fiind compuse de Georgeta Govor pe muzica lui Adrian Păunescu, iar restul sunt cântece interpretate de Georgeta Govor şi Octavian Bud pe versurile a trei poeţi sătmăreni, Ovidiu Suciu, Ion Bala şi Ioan Sălăjanu. Titlul albumului muzical ‘’Te-am căutat’’ e inspirat de poezia lui Ovidiu Suciu. La lansarea albumului, interpreta de muzică folk Georgeta Govor le-a mulţumit celor are au contribuit la realizarea CD-ului, acest frumos album de muzică folk fiind unul special, conţinând atât compoziţii proprii ale autoarei, cât şi melodii pe creaţii ale poeţilor sătmăreni. ‘’Poezia sătmăreană nu e cu nimic mai prejos decât cea naţională‘’, a spus interpreta Georgeta Govor. Un public numeros a asistat la lansarea CD-ului, cei prezenţi bucurându-se de un recital de muzică folk, ascultând piesele interpretate de Georgeta Govor şi Octavian Bud, piese de pe CD-ul ‘’Te-am căutat’’. Cântăreaţa de muzică folk îşi doreşte ca, sprijinită de soţul său Claudiu Govor şi de iubitorii acestui gen muzical, să realizeze până în toamna sau iarna acestui an un nou CD, unul doar pe versuri ale poeţilor sătmăreni. Pentru un astfel de CD este nevoie de poezie cantabilă, motiv pentru care Claudiu Govor le-a adresat invitaţia tuturor poeţilor din Satu Mare care doresc să apară pe viitorul album să aducă poezii până la 1 iulie 2014.
Au luat cuvântul numeroşi oameni de cultură prezenţi la lansarea albumului muzical, Voicu D. Rusu remarcând că având în vedere că există susţinători de seamă ai acestui gen muzical, acesta va fi mereu actual. După medalionul muzical, membrii Cenaclului Afirmarea, în frunte cu poetul Ion Bala, şi-au continuat în cadru festiv întâlnirea de lucru de sâmbătă, cu lansarea unui volum semnat Mihai Sas.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns