Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preţurile purceilor sunt în scădere cu aproape 20%, iar ale viţeilor în creştere, comparativ cu lunile anterioare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Purceii au fost la mare cautare
Purceii au fost la mare cautare

Marţi, 29 aprilie, a fost primul târg mare de ţară din judeţ după Sărbătorile Pascale, la Medieşu Aurit. Crescătorii de animale au scos la vânzare purcei, viţei, porci graşi şi cai. Dacă pentru vânzătorii de purcei târgul nu a fost foarte avantajos, pentru cumpărători da. Preţurile guiţătorilor mici au scăzut în ultima lună cu aproape 20%, compartiv cu cele din târgurile anterioare.

Răsadurile s-au adus din Dăneşti-Maramureş

Numărul mare de autoturisme şi furgonete parcate în vecinătatea târgului puteau da şi omului neavizat dimensiunea iarmarocului. Imediat lângă intrarea în târg, la vedere, s-au aşezat vânzătorii de răsaduri. Unii au sosit din comună, iar alţii au ajuns la Medieşu Aurit tocmai din Dăneşti – Maramureş.

Aşa cum am aflat, în aşezarea maramureşeană este concurenţă mare în ceea ce priveşte producerea de răsaduri. Lumea nu este plecată la muncă în străinătate şi se ocupă de legumicultură. Preţurile au fost acceptabile. Doar lipsa de precipitaţii i-a pus pe mulţi potenţiali cumpărători să stea pe gânduri.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de miercuri, 30 aprilie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns