Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Au început înscrierile la grădinițele din județ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fiecare unitate are stabilit un calendar de înscriere

An de an, finele lunii aprilie, începutul lui mai marchează startul unei noi perioade de înscriere a copiilor la instituțiile de învățământ preșcolar din județ. Este perioada în care părinții aleg grădinița pe care copilul lor să o frecventeze din toamnă. 

Informații pe tema numărului de locuri disponibile în grădinițele din județ și criteriile de departajare în situația în care solicitările depășesc acest număr am aflat de la inspectorul școlar Adriana Dîngă din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

În județ sunt 11.418 locuri în grădinițe

Potrivit informațiilor furnizate de interlocutoarea noastră, pentru anul școlar 2014/2015 sunt alocate în județul nostru, conform planului de școlarizare, un număr de 11.418 locuri în grădinițe. Planul realizat în anul școlar anterior, adică acesta în curs, cuprinde 11.780 de locuri. În grădinițele din județ, înscrierile au demarat în 24 aprilie și procesul de înscriere se desfășoară ca în fiecare an. Grădinițele au stabilit un calendar de înscriere, care în cazul în care locurile nu se ocupă în perioada stabilită de fiecare, poate să fie prelungit. Astfel, părinții trebuie să se prezinte în această perioadă la grădinițe pentru a afla care sunt actele necesare la dosar și cum a fost stabilit calendarul de înscriere.

Criteriile generale de departajare

În cazul în care la grădiniță sunt înregistrate mai multe solicitări decât numărul de locuri se aplică criteriile generale de departajare.

Puteti citi continuarea in editia tiparita din 2 mai 2014 disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns