Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD poate înființa alt USL, dar nu cu PNL, afirmă Iohannis

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că marca USL este a PSD, care “poate îşi înfiinţează alt USL peste o vreme, dar nu cu PNL”, pentru că “alianţa USL nu mai există”, acest lucru urmând să fie constatat şi de instanţă.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile celor de la PSD, UNPR şi PC referitoare la deţinerea mărcii USL de către PSD şi a spus că “nu au decât să o folosească”.

“Da, foarte frumos, e marca lor, nu au decât să o folosească, doar că una este marca USL, alta este alianţa USL. Alianţa USL nu mai există. Dacă PSD doreşte să folosească sigla USL pentru frigidere sau alte lucruri, este excelent”, a declarat Iohannis, citat de Mediafax.

Întrebat dacă PNL va contesta folosirea siglei USL de către cele trei partide, Iohanns a răspuns: “Nu mă ocup de aşa ceva în partid, avem colegi care se ocupă de aspectele juridice. Eu am înţeles că se doreşte o intervenţie în instanţă pentru a constata «de jure» inexistenţa USL-ului şi desfacerea ca şi alianţă politică. Nu are nicio problemă cu sigla. Poate să rămână la PSD, poate îşi înfiinţează alt USL peste o vreme, dar nu cu PNL”.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului “USL” în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, anunţa, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu.

Ulterior, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, Alianţa PSD-UNPR-PC arăta că denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM, iar ACD şi ACS, alianţe care au constituit USL, nu au cerut desfiinţarea Uniunii.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că BEJ Olt şi Dolj au respins plângerile formulate de organizaţiile judeţene PNL privind folosirea de către PSD a denumirii “USL” în campanie, el arătând că, în consecinţă, PSD are permisunea să utilizeze expresia “USL trăieşte!”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Israelul a testat cu succes un nou model de baterie antirachetă

Forţele aeriene israeliene au testat cu succes un model mai performant al bateriilor de interceptare a rachetelor de tip “Iron Dome”, a anunţat duminică Ministerul Apărării. “Acest test constituie un nou succes în cadrul proiectului de consolidare a performanţelor Iron Dome”, a afirmat ministrul Apărării, Ehud Barak, într-un comunicat.