Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O expoziție plină de culoare s-a deschis la Primărie

Artiștii și invitații lor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Expun pictorii Mircea Ruștiuc, Dan Tămășan și Deak Janos

Artiștii și invitații lor
Artiștii și invitații lor

   Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare a deschis joi după-amiază o nouă expoziție în Galeria din holul Primăriei municipiului. De data asta selecția de lucrări este dedicată aproape integral picturii, reunind doi debutanți și un artist cu vechime.

Mircea Ruștiuc și Dan Tămășan se află la prima expoziție în care au ocazia să prezinte un număr semnificativ de lucrări, în timp ce băimăreanul Deak Janos este o prezență consacrată și, de această dată, foarte discretă, lucrările dânsului, patru la număr, peisaje pastelate, ocupând un colț al spațiului și lăsând nou-veniților spațiu suficient pentru a-și etala talentul.

Când intri în expoziție, te întâmpină un călugăr buddhist în meditație, înconjurat de un întuneric compact. Apoi lucrurile încep să devină tot mai luminoase și colorate, iar la ieșire tronează un foarte senzual nud feminin, pictat din spate. Pe călugăr l-a încondeiat Mircea, iar femeia a desenat-o Dan, care tocmai în compozițiile în care își cântă dragostea pentru feminin este cel mai convingător, colecția sa de lucrări fiind altfel destul de eclectică, atât prin temele abordate, cât și prin tehnicile folosite, arătând un artist care își caută încă modul predilect de exprimare. Ruștiuc a ales definitiv, se pare, pictura în ulei și arată o stăpânire exemplară – pentru un amator – a desenului și culorii, exersându-se în teme dintre cele mai diverse, de la portrete la frumoase peisaje campestre și foarte izbutite naturi moarte (veți găsi un ciorchine de struguri excelent imortalizat). Ambii mai au timp să își găsească drumul lor aparte, dar debutul este foarte promițător.

A cântat corul Canticum al Liceului German, dirijat de Kuki Zsolt. Au prezentat președintele AAP, Gergely Csaba, și secretara Asociației, Monica Keresztesi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns