Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Corlăţean afirmă că avionul lui Rogozin a trecut fraudulos deasupra României

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, luni, că avionul în care se afla Dmitri Rogozin a trecut în mod fraudulos spaţiul aerian românesc, întrucât compania aeriană care a efectuat cursa nu a confirmat prezenţa vicepremierului rus la bord.

Cursa cu care vicepremierul rus Dmitri Rogozin a ajuns la Chişinău, era privată, chiar dacă avea la bord o delegaţie oficială şi “a trecut în mod fraudulos prin spaţiul aerian probabil şi bulgar şi românesc, cu o perioadă scurtă de tranzit prin spaţiul românesc, având planul de zbor aprobat de Eurocontrol”, a precizat Titus Corlăţean, la Digi24, citat de Mediafax.

Tranzitul a fost “fraudulos, pentru că la întrebările puse atât de bulgari cât şi de autorităţile competente româneşti, ROMATSA şi mai ales Autoritatea Aeronautică, s-au dat răspunsuri evazive, a existat o întrerupere a comunicării, şi chiar o minciună. Cel puţin bulgarilor li s-a spus în mod explicit că n-ar exista pe lista de pasageri, la noi s-a tras de timp, cu aşa-zise întreruperi ale comunicării. Cert este că a trecut fraudulos”, a mai spus şeful diplomaţiei.

Ministrul de Externe a precizat că autorităţile române i-au refuzat lui Rogozin dreptul de tranzit, după ce au aflat că era pe lista de pasageri.

“Odată ce am avut confirmarea clară a listei de pasageri şi cu faptul că vicepremierul rus se afla în acel avion, şi acest lucru s-a ştiut abia când a ajuns la Chişinău (…) autorităţile române au refuzat dreptul de tranzit, de survol şi asta a generat acea reacţie nervoasă a vicepremierului rus”, a subliniat Titus Corlăţean.

El a mai precizat că pentru obţinerea tranzitului “s-a folosit un truc”, întrucât s-a obţinut acceptul de la Eurocontrol, precizându-se că este o cursă privată, deşi avea la bord o delegaţie oficială.

Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.
Citeşte şi: Rogozin acuză România că nu-i permite să treacă prin spaţiul aerian, la cererea SUA: “Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier Tu-160”.

“La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec”, afirma vicepremierul rus într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, din Transnistria.

“Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adăuga Rogozin, subliniind că sancţiunile nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Grindeanu îi răspunde lui Tăriceanu

Asculta acest articol Premierul Sorin Grindeanu, întrebat de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu despre procedura aleasă pentru legea salarizării, adică