Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bătaie ca-n filme la un meci disputat la Dara

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fotbalist băgat în spital, AJF-ul sătmărean trece totul sub tăcere

Picture 1Eveniment violent petrecut la un meci de fotbal într-unul din campionatele judeţene. Un meci cu un final încheiat cu o bătaie ca-n filme cu un jucător ajuns la spital, cu ochi învineţiţi, cu nas spart etc. Povestea s-a petrecut, de drept, în urma cu aproape o luna. Este cam veche dar considerăm, că merită relatată.

Totul s-a petrecut, la Dara, în ziua de 19 aprile, în ajunul Sfintelor Paşti când, în Liga a V-a fusese programat meciul Recolta Dara – Arsenal Vetiş. Totul a mers bine pana la mijlocul primei reprize cand un jucător oaspete a lovit cu cotul în faţă un adversar. Firesc, arbitrul l-a eliminat pe agresor iar jocul s-a reluat apoi şi a decurs normal în continuare. La pauză, jucătorul lovit, un anume Gal, n-a mai putut continua să joace pentru că i s-a învineţit ochiul. Fapt regretabil desigur. Numai că lucrurile nu s-au oprit aici. Jucătorul din Dara a început să incite spiritele şi să ameninţe că se va răzbuna, că agresorul va primi o aspră corecţie etc. Aşa s-a şi întâmplat pentru că, după meci, domnul Gal, împreună cu alţi colegi, plus vreo 15 spectatori, au năvălit în teren şi i-au luat la pumni şi la şuturi în c… pe oaspeţi. Circul cu fugăritul jucătorilor a durat cam o jumătate de oră iar spiritele s-au liniştit foarte greu.

Cel mai mult a avut de suferit eliminatul dar şi portarul echipei din Vetiş. Acesta, după ce a fost lovit cu pumnii şi picioarele, inclusiv în cap, şi-a pierdut cunoştinţa suferind o comoţie cerebrală. Cum nu şi-a revenit, a fost solicitată ambulanţa care a transportat victima la spital unde şi-a revenit cu greu. Iar după ce a ieşit din spital omul şi-a scos certificat de la legist.

Cam aceasta este povestea de pe teren. Dar ea nu se termină aici. Are o continuare care ţine strict de AJF Satu Mare, organismul care patronează, care organizează competiţiile de fotbal din judeţ. Şi aici este o bubă mare. Pe cale să facă puroi, să se impună şi să explodeze.

Cu toate că a trecut aproape o lună de la eveniment, AJF-ul a tăcut mâlc. Dinspre organismul prezidat de domnul Sisi Silagyi n-a transpirat nimic. Până deunăzi când, întâmplător am aflat noi. Ştiind că şeful cel mare la Comisia de Disciplină este domnul profesor Pataki Zoltan, l-am contactat telefonic. “De ce nu aţi relatat nimic despe incidentele de la Dara” a fost prima întrebare. Răspunsul? Unul stupefiant. “Pentru că nu ne-aţi întrebat” a spus domnul Pataki vicepreşedinte AJF, profesor, chiar director de şcoală. Aşa este. Dar o s-o facem de azi inainte. În fiecare zi de luni domnule Pataki va vom contacta şi vom lua la rând cele peste 30 de meciuri din judeţ. Ce s-a întâmplat Hodod? Dar la Marna. Şi la Odoreu? Tot aşa până terminăm lista. Sigur, e glumă, nu vom face aşa ceva.

Constatarea este însă alta. Anume că AJF Satu Mare este cel mai opac, sau, dacă vreţi, cel mai lipsit de transparenţă organism din judeţ. Nu de azi, de ieri. De vreo 3 ani încoace, dinspre AJF nu mai vine nici o informaţie cu excepţia programărilor arbitrilor. În rest totul e tăcere. Domnul preşedinte Ştefan Szialgyi, aflat în scaun de mai bine de 15 ani ne zice că AJF-ul, fiind o organizaţie de drept privat nu are nicio obligaţie în a ne informa, a comunica evenimentele din sânul fotbalului judeţean. Aşa o fi domnule preşedinte. Dar echipele sunt finanţate, în mare lor majoritate, de primării. Din banul public domnule Szilagyi. Ca atare, moralmente dacă nu statutar, aţi avea oarecari obligaţii faţa de public, echipe, de primării. Faţă de cetăţenii acestui judeţ. Sigur, ştim, domnul Paşca, secretarul AJF, cel în responsabilitatea căruia ar cădea comunicarea, are acum şi o funcţie de conducere la Olimpia şi nu mai are timp de fotbalul judeţean. Dar putea cineva să îi preia atribuţiile. Dar…

Ne oprim aici cu consideraţiile despre evenimemtul de la Dara şi despre AJF. Cert este că AJF Satu Mare trebuie să întroneze disciplina în fotbalul judeţean.

PS: Dl. Pataki ne-a comunicat totuşi că, fiind recidivistă (!!!) echipa din Dara a fost exclusă din campionat, că terenul i-a fost suspendat un an şi că doi jucători, principalii bătăuşi, Gal şi Bodor, au fost suspendaţi tot pentru un an. Dar mai există şi autosuspendări domnilor de la AJF!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. domnule demian! acum te trezesti si tu? cand lumea e resemnata deja de retardatii de la ajf satu mare?! unde ai fost tu acum 2-3-4-5 ani la rand de cand magariile lor continua? nimeni nu ia nici o masura, nimeni nu il cauta pe acest individ, nimeni nu zice nimik de manarelile care le face, de masina de spalat bani care este, pe nimeni nu intereseaza. asta pentru ca si voi presa care ar trebui sa va faceti treaba nu scrieti decat doar cand aveti o problema personala cu un anumit personaj. lucrurile ce se intampla nu sant de ieri sau din aprilie . aceste lucruri despre care ai scris dumneata sant de ani de zile si noi prostimea va tot scriem si voi nu publicati sau nu cercetati. Pataki si lingaii lui sisi asa puteti sa redenumiti ajf satu mare. Vreau sa vad cat o sa te tina ambitia sa publici despre ciuma, cimele ajf-ului.

  2. Imi pare bine ca totul a ajuns la urechile mass-media si ati publicat acest articol. Totul a culminat cu programarea urmatorului meci in campionat al echipei din Dara. Noroc ca a fost la Certeze. Daca avea meci acasa, l-ati fi programat, domnilor Szilagyi, Pataki, Pasca? Pai daca se judeca o fapta atat de grava, nu ar fi trebuit sa opriti programarea echipei pana la judecare? Dar ce intrebare pun, ca la Comisia de disciplina de marti, te duci la ora 17 cand esti chemat si il gasesti doar pe dl Pataki. Oare comisia nu este formata din mai multi membri?
    Foarte multi ne-am saturat de actuala conducere si am inceput sa strangem dovezi in legatura cu toate faptele care se petrec la acest AJF, speram ca vor ajunge in presa centrala ( chiar si acest articol ) si poate si altundeva.
    Nu ramane decat ca atunci cand este sedinta din luna iulie sau cand sunt alegeri sa va exprimati nemultumirea si sa votati ca atare. Daca nu vreti schimbare, inseamna ca va convin toate aceste aranjamente, transferuri dupa data limita, echipe care fac scandal si nu sunt sanctionate( ca Dara nu este singura echipa)etc.

Lasă un răspuns

Liga 2, etapa a 30-a

Asculta acest articol În acest weekend se joacă meciurile etapei a 30-a din Liga 2 la fotbal după următorul program: