Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Floretiștii sătmăreni s-au simțit excelent la “Trofeul Pellegrini”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medalii de bronz pentru Benjamin Bodo și Bogdan Dascălu

floretaCapitala României a găzduit zilele trecute a cincea ediție a Trofeului Pellegrini la floretă seniori. Floretiștii de la CS Satu Mare au reușit să obțină din nou rezultate deosebite într-o competiție de seniori.

Asta după ce Benjamin Bodo a cucerit recent medalia de bronz la Campionatul Național. Același Bodo, dar și Bogdan Dascălu s-au descurcat foarte bine la “Trofeul Pellegrini”. Cei doi au cucerit medalia de bronz. Dascălu a pierdut pentru intrarea în finală cu Radu Dărăban (CSU Cluj), scor 7-15, pentru ca mai apoi, clujeanul Dărăban să câștige și competiția. Bodo l-a întâlnit în semifinală pe Virgil Sălișcan (Steaua București), în fața căruia a pierdut cu 8-15.

În ceea ce privește competiția la feminin, acolo s-a înregistrat o premieră. Ucraineanca Katerina Chentsova este prima sportivă din străinătate care a pus mâna pe trofeu, după ce a învins-o în finală pe Maria Boldor (Steaua) cu 15-13. Sportivii sătmăreni sunt atrenați de Arnold Izsaki, Attila File și Eva Lengyel. Organizatorii prinicipali, Federația Română de scrimă și clubul Steaua au oferit primilor clasați medalii, diplome și premii în bani. Floreta din întreaga țară se pregătește acum pentru participarea la Campionatul Național de tineret, competiție ce se va desfășura în perioada 2-5 iunie, în Timișoara.

Simona Pop pe locul 22 în Brazilia

De la floretă trecem la spadă și mergem la Rio de Janeiro (Brazilia), acolo unde recent s-a disputat o nouă etapă de Cupă Mondială. Cea mai bine clasată româncă la individual a fost Ana Maria Brânză, care a terminat pe locul cinci. Sătmăreanca Simona Pop (Steaua) a ajuns până pe tabloul de 32. A terminat concursul pe locul 22. Alte românce, Simona Gherman s-a clasat pe 67, iar Maria Udrea pe 79.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with