Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Emanuel Gyenes face senzaţie în C.N. de endurocross

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sătmăreanul s-a impus în “noroioasa” etapă de la Moreni

gyenesPilotul sătmărean, Emanuel Gyenes, s-a aflat sâmbătă în judeţul Dâmboviţa, la Moreni, acolo unde s-a desfăşurat cea de-a doua etapă din Campionatul Naţional de endurocross. O rundă “noroioasă” în care Gyenes s-a impus fără probleme şi continuă să fie lider în clasamentul general.

Localitatea Moreni a găzduit în premieră o etapă de endurocross. Acolo s-au întrecut în jur de 50 de piloţi din mai multe părţi ale ţării. Ploaia, noroiul a făcut ca totul să fie mai spectaculos. Gyenes a avut mici probleme la startul clasei A. La endurocross, startul este de tip Le Mans, adică riderii aleargă către motociclete, le pornesc şi apoi pleacă pe traseu. Sătmăreanul nostru a alunecat în drum spre motocicletă, iar maramureşanul Emanuel Rogojan a pornit primul. Cei doi s-au luptat în primele viraje, Gyenes a reuşit să-i ia faţa lui Rogojan. Maramureşanul a încercat să pună presiune pe Mani în primele minute, însă experienţa sătmăreanului şi-a spus cuvântul după cele 20 de minute de ploaie torenţială. Gyenes s-a clasat pe primul loc cu 16 tururi, Rogojan pe locul 2 cu 13 tururi.

“A fost o etapă care mi-a plăcut foarte mult, asta chiar dacă vremea ne-a pus probleme după turul 2. La start am avut o mică problemă, din cauza noroiului am căzut în timp ce alergam spre motocicletă, dar în scurt timp am preluat conducerea, depăşindu-l pe Rogojan, poziţie ce am păstrat-o până la final, mai mult, undeva pe la jumătatea cursei am reuşit să trec cu un tur în faţa locului 2”, a declarat Gyenes.

Pilotul sătmărean deţine recordul de titluri naţionale la endurocross (este de 6 ori campion al României). Pentru el urmează acum a doua etapă de enduro din C.N., cea care se va desfăşura în 31 mai – 1 iunie în Bacău. Totodată, aceasta va fi şi o etapă din Campionatul European de enduro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns