Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Joe Biden a ajuns în România, la bordul Air Force 2

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marţi după-amiază, la Bucureşti, la bordul Air Force 2, împreună cu soţia sa, pentru o vizită oficială de două zile, în care se va întâlni cu preşedintele Băsescu, cu premierul Ponta şi cu societatea civilă, tema centrală fiind situaţia regională.

UPDATE 15.25. Joe Biden a ajuns la baza militară 90 Otopeni unde a fost întâmpinat de ministrul Apărării Mircea Duşa. Vicepreşedintele SUA se va adresa militarilor români şi americani.

UPDATE 15.30: Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a avut cuvinte de laudă pentru militarii români, în prima declaraţie pe care a făcut-o după ce a călcat, marţi, pe pământ românesc.
– Vă mulţumesc pentru această primire. Mi s-a spus că va fi mai rece, dar vremea este foarte bună.

– Apreciez România. Am fost aici de mai multe ori. M-am întâlnit cu toţi liderii ţării. Am văzut cum aţi evoluat de la tiranie către libertate. Am luptat pentru intrarea României în NATO. Chiar şi aşa, nu sunt singur dacă am înţeles curajul fizic şi moral al românilor.

– Vreau să mulţumesc românilor care au luptat pentru a păstra siguranţa familiilor. Înţelegem participării voastre în Iraq. Vreau să aduc un tribute celor care şi-au pierdut viaţa în Iraq şiu în Afganistan. Nu vom putea să compensăm această pierdere de vieţi. Este clar pentru noi că românii sunt aliaţi devotaţi şi nu ne vom îndoi de acest lucru niciodată. Aţi fost dintotdeauna parteneri de încredere.

– Eu cred că sunteţi cea mai bună generaţie de luptători. România, la ora actuală, ne ajută cu baza aeriană care ne susţine efortul pentru transportul către Afganistan. România lucrează pentru mărirea bugetului la 2% din PIB şi ar trebui să realizeze acest lucru. Eu cred că sunteţi cea mai bună generaţie de luptători pe care a produs-o ţara dvs. (…) Puteţi să vă bazaţi pe noi. (…) Aşa cum a spus preşedintele Obama, naţiunile NATO nu sunt niciodată singure.

– Este o obligaţie sacră să fim alături de voi şi de NATO. Spun din partea preşedintelui, puteţi să vă bazaţi pe noi. Noi facem ceea ce spunem şi ne îndeplinim obligaţiile.

“Dumnezeu să binecuvânteze şi România şi America!”, a încheiat Joe Biden.

Vicepreşedintele SUA şi soţia sa au fost întâmpinaţi la Aeroportul Otopeni, la scara avionului, de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher.

Oficialul SUA a primit salutul Gărzii de Onoare. Ministrul Corlăţean i-a oferit soţiei vicepreşedintelui american un buchet de flori.

Joe Biden a sosit la Bucureşti la bordul Air Force 2, aeronavă destinată zborurilor vicepreşedintelui american. Zborurile preşedintelui SUA sunt gestionate de Air Force 1.

Termenul Air Force 2 este asociat cel mai adesea cu aeronava Boeing C-32, un 757 modificat cu care vicepreşedintele SUA zboară cel mai frecvent. Alte aeronave folosite ca Air Force 2 sunt Boeing C-40 Clipper, C-20B, C-37A şi C-37B.

Air Force 1 şi Air Force 2 sunt ambele vopsite în alb şi bleu, dar, potrivit presei americane, protocolul de la bordurile celor două avioane diferă: la bordul Air Force 2 nu se servesc băuturi alcoolice.

Vicepreşedintele Biden se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. De asemenea, Biden, care va efectua vizitele alături de soţia sa Jill, se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi cu militari români şi americani. Vicepreşedintele SUA va evidenţia angajamentul Washingtonului pentru securitatea colectivă a membrilor Alianţei Nord-Atlantice şi va mulţumi României pentru contribuţiile la securitatea regională şi globală.

Vizita lui Joe Biden este cea mai importantă a unui oficial american în România în ultimii 5 ani, când tot vicepreşedintele SUA a venit la Bucureşti, în octombrie 2009, scrie Mediafax.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a explicat pentru Mediafax că Joe Biden va aborda şi problema luptei împotriva corupţiei.

România a făcut progrese imense în combaterea corupţiei, după cum s-a văzut în ultima perioadă, şi este important ca momentul acesta “să nu se piardă”, a afirmat Butcher, precizând că vicepreşedintele american va veni la Bucureşti şi pentru a insista pe acest subiect.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Aproape 2.000.000 de români poartă numele Sfântului Ioan

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 1.957.468 de cetăţeni români, dintre care 1.429.887 bărbaţi şi 527.581 femei, poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul.