Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristina Gloria Oprișa a oferit sătmărenilor “Darul îngerilor”

Cristina și invitații săi la vernisaj
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Expoziția personală cuprinde 170 de lucrări, majoritatea inedite

Cristina și invitații săi la vernisaj
Cristina și invitații săi la vernisaj

    După mai mulți ani în care a participat de cele mai multe ori la expoziții colective, atât locale, cât și internaționale, Cristina Gloria Oprișa a ținut să-și celebreze a 60-a aniversare printr-o expoziție personală îndelung pregătită și de foarte bună calitate.

După ce am încheiat plimbarea prin întreaga aripă stângă a Muzeului de Artă, o comparație muzicală se impunea obsedant: “Arta fugii” de Johann Sebastian Bach. Așa cum acel opus monumental este o serie de comentarii muzicale pe o temă extrem de simplă dezvoltată maiestuos în contrapuncte, expoziția Cristinei are o temă deoncertant de simplă, floarea de mărar, trecută prin zeci, sute de ipostaze și compoziții, ca un fir călăuzitor al prezenței îngerești în toate cele câte sunt. De la compoziții miniaturale la lucrări de mari proporții, simbolul acestei flori e omniprezent în sălile expoziției, iar uneori o întâlnim și în stare naturală. Evident, la masa festivă oferită oaspeților atracția culinară principală a fost o nouă creație semnată Cristina Gloria Oprișa – o delicioasă plăcintă cu mărar.

Aniversarea uneia dintre cele mai importante și active figuri din viața artistică sătmăreană a fost onorată cum se cuvine, publicul fiind foarte numeros și de excelentă calitate, plin de artiști din cele mai felurite domenii – plasticieni, scriitori, actori, muzicieni – dar și de numeroși prieteni ai unei artiste care are darul de a bucura oamenii cu amiciția ei deschisă. După o scurtă prezentare făcută de directoarea Secției de Artă a Muzeului Județean, Felicia Grigorescu, cuvântul introductiv i-a aparținut prof. univ. dr. Dorel Găină de la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca. Artista a primit diplome de excelență din partea Muzeului de Artă, pentru activitatea artistică, și din partea Școlii Generale Mircea Eliade, pentru frumoasa carieră didactică și ca o mulțumire înaintea apropiatei pensionări. Alături de Cristina, ca întotdeauna, a fost fiica ei, Iana Frezia Elena.

Mai multe despre expoziție și autoarea ei veți putea citi în Informația de Duminică, la finalul acestei săptămâni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns