Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta i-a dezvălui lui Biden cine îl ajută să nu facă greșeli

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Victor Ponta i-a prezentat vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, la începutul discuţiei, membrii delegaţiei României, referindu-se însă şi la Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher, şi spunând că este un “consilier juridic” al său, deoarece îl ajută mereu să nu facă greşeli.

Remarca premierului a avut loc la începutul discuţiilor în plenul delegaţiilor, când atât premierul Ponta, cât şi vicepreşedintele Biden şi-au prezentat, fiecare, membrii propriei delegaţii, scrie Mediafax.

“Consilierul meu juridic întotodeauna mă ajută să nu fac greşeli”, a spus Ponta, stârnind râsetele delegaţiei americane, atunci când i-a fost prezentat Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher.

Din partea română au fost prezenţi la discuţii şi miniştrii de Interne, Externe, Justiţie şi Apărare, iar înainte de începerea discuţiilor delegaţiile au făcut o fotografie comună.

În luna decembrie 2012, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupă această funcţie până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

 

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Victor Ponta. Statele Unite ale Americii sunt gata să acorde României ajutorul necesar pentru a-şi asigura independenţa energetică şi a acoperi resursele care în prezent depind de Rusia, a declarat vicepreşedintele SUA, Joe Biden, după discuţia cu premierul Victor Ponta.

Declaraţiile lui Victor Ponta:

•    Trebuie reafirmată ideea unui parteneriat strategic de lungă durată între SUA şi România. Reafirm angajamentul total de a ne îndeplini rolul pe care îl avem ca frontieră a NATO şi a UE, confruntată cu o situaţie fără precedent – provocările din partea Rusiei.
•    Am discutat hotărârea Guvgernului României de a-şi asuma toate implicaţiile poziţiei noastre.

    •    Creşterea economiei ne oferă garanţia că putem fi puternici şi putem avea o dezvoltare ulterioară a relaţiilor economice.
•    România poate fi un exemplu de succes în regiune, de securitate, de colaborare politică, de dezvoltare economică şi de funcţionare a instituţiilor democratice.
•    Am vorbit despre Moldova. Spun de câte ori am ocazia cât de importantă este Moldova pentru România. Am mulţumit pentru sprijinul pe care SUA îl acordă pentru ca România şi românii să beneficieze de sistemul de vize.

Declaraţiile lui Joe Biden:

•    Apreciez dedicarea pe care o arătaţi faţă de prietenia româno-americană.
•    Am vorbit despre colaborarea între SUA şi România. SUA se dedică cu multă încredere relaţiei dintre cele două ţări. Securitatea naţională şi cea a energiei sunt inseparabile în această parte a lumii. Consider că piaţa de energie europeană trebuie să fie sigură, diversă şi interconectată.
•    Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. cine a scris articolul tre sa stie ca nu pot fi conducte- petrolifere-. acestea nu produc petrol. prin conducte se transporta petrol. deci sunt doar -petroliere. ponta da dovada ca e pafarist. mentorul sau nastase prin prvatizarea frauduloasa a petrom a dat frau liber distrugerii de catre omv a intregii infrastructuri petroliere. nu mai sunt societati care sa faca asemenea lucrari de anvergura. si sa mai stie ca privatiz petrom a produs pe orizontala si verticala cca 1 milion de someri.

Lasă un răspuns