Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Update: Tăriceanu vrea să se înscrie în PNL Satu Mare dar dr. Virgil Enătescu a refuzat

Calin Popescu Tariceanu: Este un demers politic
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tariceanu la Satu MareBiroul Politic Teritorial PNL anunţă totuşi înscrierea lui Tăriceanu

Update ora 15.30: Comunicat de la PNL Satu Mare:

Satu Mare, 22 mai 2014 – În cadrul Biroului Politic Teritorial a Partidului Naţional Liberal Satu Mare a fost validată cererea de adeziune a domnului Călin Popescu-Tăriceanu. Şedinţa a fost convocată conform Statutului Partidului Naţional Liberal, articolului nr. 54, aliniat 1, de către majoritatea simplă a numărului membrilor săi.
Cererea de adeziune a fost votată în unanimitate de către membrii biroului politic prezenţi la şedinţă.
Biroul de presă

 

Preşedintele Senatului, fost premier şi fost preşedinte al PNL, în cursul viztei efectuate în judeţul joi, 22 mai, de la ora 12, a susţinut o conferinţă de presă în Sala mică a prefecturii.

El a anunţat că vrea să se înscrie în PNL, dar a fost refuzat de dr. Virgil Enătescu şi Norica Nicolai.

 

La conferinţa de presă au participat< europarlamentarul şi condidatul la Colegiul nr. 2 Camera Deputaţilor, Ovidiu Silaghi, deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, pre;edintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Riedl Rudolf, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi viceprimarii Marcela Papici şi dr. Radu Roca, precum şi managerul oraşului, Dan Băbuţ.

În sală s-au mai aflat membri mrcanţi ai PNL Satu Mare.

Scopul vizite este susţinerea candidaturii lui Ovidiu Silaghi

Tariceanu in sedinta“Da, am venit să-l susţin pe Ovidiu care a fost ministru atât în cabinetul pe care l-am condus cât şi în cabinetul Ponta şi care poate aduce un real sprijin pentru judeţul Satu Mare. Aştept luni anunţarea rezultatelor oficiale, să-l felicit cu cea mai mare plăcere”, a spus pre;edintele Senatului.

În aceeaşi idee a spus că a acceptat cu plăcere invitaţia de a veni în Satu Mare  pentru a-l susţine pe Ovidiu Silaghi în această campanie care nu este deloc uşoară, având în vedere structura etnică şi socială a judeţului.

“Apreciez foarte mult faptul că în Satu Mare s-au găsit soluţii politice pentru candidatura lui Ovidiu Silaghi, din partea USL. Apreciez exemplul de colegialitate, solidaritate şi recunoştinţă pentru ceea ce reprezină Ovidiiu Silaghi care alături de Ioan Mircea Paşcu este persoana cea mai cunoscută din judeţ. De asemenea, apreciez faptul că noi, oamenii politici, la alegerile din 2012 ne-am angajat faţă de cetăţeni, în numele USL-ului ce poartă după sine mai multe responsabilităţi. Ne-am angajat să îndepărtăm regimul Băsescu ;i să le îndeplinim dorinţa de a avea o situaţie materială mai bună. Din păcate, decizia politică de plecare a PNL de la guvernare a dezamăgit a;teptările oamenilor, iar cea ca Ovidiul Slaghi să se prezinte sun numele USL la alegeri este în spiritul a;teptării cetăţenilor care vor să vadă îndeplinite angajamentele USL. Iar odată ce ne-am luat angajamentue, nu putem ca din orgoliu politic să renunţăm la ele. Cred că trebuie să acţionăm încât să putem da “Buna ziua!” pe stradă, fără să ne fie ruşine de oameni”, a mai spus Tăriceanu.

La finalul conferinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a propus să se reînscrie în PNL şi să devină membru al PNL Satu Mare.

“Ideea revenirii în PNL mă frănântă de mult timp. Acecpt cu plăcere invitaţia dumneavoastră”, a răspuns Tăriceanu.

Însă preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, academicianul Virgil Enătescu, a anunţat că nu este de acord cu înscrierea lui Tăriceanu în PNL Satu Mare. “Nu sunt de acord cu revenrea lui Călin Popescu Tăriceanu în partid pentru că nu vreau divizarea PNL. Dreapta trebuie să se unească şi să avem candidat unic la prezidenţiale” a declarat dr. Virgil Enătescu.

Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL şi candidat la europarlamentare spune că “potrivit statutului PNL înscrierea într-o organizaţie se face în funcţie de domiciliu sau locul de muncă. Ori dl. Călin Popescu Tăriceanu nu are nici domicliul, nici locul de muncă în judeţul Sat Mare”, a declarat Norica Nicolai.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită de vineri, 23 mai, a Informaţiei Zilei

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

12 comentarii

  1. a fost si Virgil Enatescu in sala?!dupa cum stiti,el este presedintele organizatiei satu mare si a declarat azi la realitatea.tv ca nu aproba reinscrierea lui Tariceanu in partid!e clar ca mafia pesedista alaturi de mafia penelista satmareana incearca resuscitarea USL!toti isi urmaresc doar scopul personal,prostimea voteaza pt bunastarea politicienilor!!!

Lasă un răspuns