Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Învăţământul profesional dual este o reuşită la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Directorul Gindele Emeric a vorbit despre invatamantul dual
Directorul Gindele Emeric a vorbit despre invatamantul dual

Joi, 22 mai, la Liceulul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei, a avut loc o conferinţă de presă pe tema Implementarea Seviciului VIA pentrul elevii acestei instituţii de învăţământ. Evenimentul a fost organizat de liceul gazdă în parteneriat cu Polipol Mobila SRL şi Profiles Internaţional România.

Conferinţa de presă a fost deschisă de inginerul Gindele Emeric, directorul Liceului Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei, cel care a prezentat începutul unui experiment reuşit, care în această vară dă roade. Despre colaborarea liceului cu firma Polipol Mobila SRL au vorbit directorii generali Dan Brumboiu şi Knecht Csaba, iar despre implementarea VIA (Vocaţie, Interese, Autocunoaştere) a dat amănunte Daniela Gorgan, constultant resurse umane, Profiles Internaţional.

O experienţă utilă

Încheierea parteneriatului de colaborare între Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei a avut loc încă în anul 2012, pe seama unui model funcţional în Germania. Elevi din anul doi în specializarea prelucrarea lemnului fac practica în fabrică, acolo unde se familiarizează cu profilul de producţie, programul de lucru, pretenţiile de calitate. Demersul de la Carei are ca scop acoperirea necesarului de forţă de muncă deficitară, atât în prelucrarea lemnului, mecanic agricol, textile, construcţii ş.a.

Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” din Carei promovează învăţământul profesional dual. În cadrul colaborării cu firma Polipol Mobila SRL, elevilor li se asigură transport gratuit pentru orele de practică în producţie, dar şi instruire în vederea însuşirii meseriilor necesare în fabrică. Desigur, se asigură şi personalul de specialitate necesar instruirii practice.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de sâmbătă, 24 mai, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns