Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

UDMR poate obține trei mandate de eurodeputat prin redistribuire

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seara, că rezultatul de 6-7% obținut de Uniune la europarlamentare, potrivit exit-poll-urilor, este unul bun, care demonstrează încă o dată că UDMR este și rămâne reprezentantul credibil al comunității maghiare din România.

“Am obținut un rezultat bun, conform așteptărilor noastre. Considerăm că este un succes, dar, sigur, trebuie să așteptăm numărătoarea voturilor. Conform datelor noastre, am obținut un scor între 6% și 7%”, a afirmat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El a adăugat că poate, prin redistribuire, UDMR va avea trei mandate în Parlamentul European și va păstra astfel o reprezentare solidă la Bruxelles.

Kelemen Hunor a mulțumit și membrilor comunității maghiare pentru că au venit la urne și au ales să voteze cu UDMR.

‘Alegătorii au înțeles și au dorit o reprezentare puternică în PE, au dorit o continuare în PE a politicilor duse până acum de reprezentanții no?tri. Din acest punct de vedere noi considerăm că am făcut o campanie corectă, o campanie echilibrată, în această campanie am vorbit în primul rând despre temele europene, despre rolul nostru în UE și așteptările noastre de la instituțiile europene în anii care urmează. (…) După aceste rezultate, noi considerăm că, încă o dată, comunitatea maghiară din România a arătat că UDMR este reprezentantul comunității, este un reprezentant credibil, rămâne un reprezentant credibil nu numai în România, ci și în PE’, a mai menționat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR, însoțit de eurodeputații Iuliu Winkler și Sogor Csaba — primii doi candidați pe lista formațiunii — a urmărit rezultatele exit-poll-urilor în curtea sediului central al UDMR din Cluj, sărbătorind scorul obținut la un pahar cu vin.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns