Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parteneriatul UE – SUA privind Comerţul şi Investiţiile este privit de fermieri ca un pericol

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Parteneriatul UE – SUA privind Comerţul şi Investiţiile, a ajuns la a cincea rundă de negociere. El are ca obiectiv dinamizarea relaţiilor comerciale dintre cele două pieţe. Amplificarea şi dinamizare relaţiilor ar putea însemna o creştere economică pentru ambele părţi şi crearea de noi locuri de muncă, dar şi un pericol pentru fermierii europeni.

Se estimează că parafarea acestui acord ar aduce un câştig economic de până la 120 de miliarde de euro pe an, iar exporturile UE către SUA ar creşte cu până la 25%.

Potrivit estimărilor, în medie, acest acord va contribui la creşterea cu 500 de euro a veniturilor anuale ale cetăţenilor europeni. Faptul a fost evidenţiat în acordul publicat pe site-ul Comisiei Europene.

Printr-o rezoluţie aprobată în anul 2013, Parlamentul European, a acordat, în mod pripit aprobarea pentru negocierile dintre Uniunea Europeană şi SUA. Cei mai mulţi parlamentari au votat pentru – 460 din 593. „Astfel, Parlamentul European este responsabil pentru situaţia din aceste negocieri care generează atât de multe proteste”, a spus Schaber, preşedintele EMB.

„Acest acord reprezintă o ameninţare la adresa Uniunii Europene şi din punct de vedere economic, ecologic şi social. Noi solicităm ca aceste negocieri să se înceteze imediat”, a declarat Romuald Schaber.

Temerile producătorilor din agricultură sunt legate de faptul că cea mai mare parte a producţiei va fi vândută în exteriorul Uniunii Europene, iar producţia locală va fi concentrată în doar câteva locaţii.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns