Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 2.000 de porci au murit în Rusia de febră aftoasă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Porci in asteptarea tainului
Porci in asteptarea tainului

 

Alertă în rândurile autorităţilor sanitar veterinare din Rusia. În regiunea de Est a Rusiei, regiunea Primorsk, au murit 2.500 de porci suferind de febră aftoasă.

Medicii veterinari au dispus uciderea tuturor animalelor din ferma în care a fost confirmată maladia. Ferma de porci este în localitatea Primorsk, în regiunea de Est a Rusiei. Potrivit unor informaţii se impune luarea unor măsuri în complexul de porci din satul Prokhory din regiunea Primorsk, boala continuă să se răspândească.

Vice-guvernatorul regiunii, Sergei Sidorenko, a afirmat că în jur de 2.500 de porci au murit, în ultimele zile, din cauza acestei infecţii.

„Când virusul a ajuns în complex, erau 13.448 de porci de diferite vârste. Găsim, în continuare, porci morţi. Deşi, anterior, am luat în calcul tratamentele, există riscul ca virusul să ajungă şi la fermele din apropiere. Prin urmare, s-a luat decizia de a ucide toate animalele din fermă”, a spus Sidorenko.

Ferma va intra în carantină pentru cel puţin 3 săptămâni. După aceea va fi dezinfectată şi va rămâne o vreme nepopulată. După două luni, două luni şi jumătate, este posibil să fie aduşi alţi porci.

Veterinarii ruşi au anunţat că în zilele următoare va avea loc un program amplu de vaccinare a tuturor animalelor din regiunea Primorsk.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sute de oșeni la inaugurarea lucrărilor de modernizare a Școlii 1 Negrești

MOMENT AȘTEPTAT

Sute de oșeni la inaugurarea lucrărilor de modernizare a Școlii 1 Negrești

Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Negrești-Oaș a trăit un moment festiv de o însemnătate unică, atât pentru colectivul de profesori, cât și pentru toate generațiile următoare de elevi. S-au inaugurat lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a corpurilor de clădire, astfel încât copiii din Negrești-Oaș și din localitățile apropiate să poată să învețe în cele mai bune condiții.