Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Festivitate sobră de absolvire la Colegiul Naţional Ioan Slavici

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

absolvire slaviciO nouă serie de absolvenţi ai Colegiului Naţional Ioan Slavici din Satu Mare şi-a luat rămas bun, joi, 29 mai, de la anii de liceu şi de la profesorii lor.

Părinţi, bunici, rudenii, prieteni cu buchete de flori, elevi cu baloane multicolore, în ţinută de sărbătoare, alături de profesorii diriginţi s-au aliniat în careu în curtea liceului. Cu greu am pătruns prin mulţime pentru a ajunge în apropierea organizatorilor. O puternică staţie de amplificare asigura fondul muzical al evenimentului.

Discursuri

La masa din faţa careului se aflau: Claudiu Mondici, inspector şcolar general adjunct, Mircea Maior Ciocan, consilier al prefectului, Ioan Mircea Ardelean, preşedintele Asociaţiei de Părinţi pe şcoală, Ioan Cuceu, director şi Simona Păcurar, directoare adjunctă a liceului. Pe o masă alăturată erau aşezate teancuri de cărţi şi diplome pregătite pentru absolvenţii performanţi ai liceului.
După deschiderea festivităţilor şi intonarea binecunoscutului cântec Gaudeamus igitur, directorul Ioan Cuceu i-a invitat pe şefii de promoţie Todika Raul Alexandru şi Cărăuşan Adelina să ia cuvântul (gest care ne spune ceva despre centrarea învăţământului pe elev). Cei doi elevi de elită şi-au exprimat sentimentele de nostalgie la ora bilanţului anilor de liceu şi le-au urat absolvenţilor gânduri bune, succese la examenul de bacalaureat şi în viaţă.
A urmat tradiţionalul ceremonial al predării cheii simbolice elevilor clasei a XI-a.

Decernarea premiilor

În continuare, directoarea adjunctă Simona Păcurar i-a invitat pe profesorii diriginţi să le înmâneze celor mai merituoşi elevi diplome pentru rezultatele obţinute în acest an şcolar. Rând pe rând ei s-au perindat în faţa diriginţilor pentru a primi binemeritata răsplată sub formă de diplome şi cărţi laureaţii premiilor I, II, III, şi ai celor cu menţiuni. Unii dintre ei au fost premiaţi nu doar pentru rezultate la învăţătură, ci şi pentru merite la olimpiade şcolare şi concursuri, activităţi sportive şi de promovare a folclorului participare la Centrul pentru Excelenţă, la sesiuni de comunicări ştiinţifice.
Îi vom aminti pe cei clasaţi pe primele trei locuri din clasele a XII-a F: Todika Raul (premiul I), Mariţa Florina Anamaria (II), Slătian Ioana (III); a XII-a G: Cărăuşan Adelina (I), Terebeş Adelina (II), Vraja Lia (III); a XII-a C: Danku Alex (I), Bara Bogdan (II), Sinka Roland (III); a XII-a D: Lung Dora (I), Balla Vanessa (II), Erdei Erich şi Vâlcu Andrei (III), a XII-a E: Leu Maria (I), Cosma Rafaela şi Pruniţă Daiana (II), Chivari Cristina (III); a XII-a B: Ştrango Alina (I), Sabo Roxana (II), Pinte Bianca (III); a XII-a A: Lendeczki Anamaria (I), Alec Sergiu George (II), Ardelean Claudiu Gheorghiţă (III).

Un moment emoţionant

La îndemnul Simonei Păcurar, o puzderie de baloane multicolore s-a înălţat în văzduh, luându-şi zborul în direcţie opusă clădirii liceului. Un număr semnificativ dintre baloane s-au împotmolit în ramurile brazilor din curte, fapt care a fost interpretat de directoarea adjunctă drept “obstacole cu care unii absolvenţi se vor întâlni în viaţă”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. De cand exista liceu pedagogic, fie si in cadrul unei alte institutii de invatamant, acesta are seful sau de promotie. Iar cand a existat sectia maghiara la pedagogic, liceul vocational avea doi sefi de promotie (doua sefe, de cele mai multe ori). Nu e de crezut ca a inventat cineva ceva nou , ca sa ii scada meritele lui Raul Todika; pe de alta parte, aruncand cu noroi, nu reparati onoarea celui pe care il considerati nedreptatit.

  2. Specific romanesc, felicitari domnule director Cuceu impreuna cu doamna Porumbacean ati reusit sa luati meritul unui elev care este intradevar sef de promotie cu nota zece si ati facut pe dracu in patru sa o bagati si pe domnisoara Adelina sa fie si ea sefa de promotie cu toate ca nu avea aceeasi medie, era mai mica, dar ati facut dumneavoastra si pe timpul celor 4 ani ca domnisoara “sefa de promotie fabricata ” sa aiba medi nemeritate.
    Respect pentru doamna profesoara de limba romana care a dat notele dupa cunostintele acestei domnisoare si care a avut de suferit pentru ca si-a facut treaba.
    Asta e Romania si trebuie sa ne fabricam si inaintam “sefi” pe nemerit RUSINE

  3. Domnule/Doamna aveti mare mare dreptate !!! probabil a fost o chestie de interes pentru Marusca …E lipsa de bun simt sa inghesui atata amar de lume acolo … curtea Colegiului National Doamna Stanca nu ii era de ajuns ..! Am incercat sa ajung si eu pe’acolo sa felicit si eu 2 3 persoane dar era imposibil…Sunt absolvent al Colegiului National Ioan Slavici si a fost foarte ok in curte langa sala de sport …cine a avut de impartit flori cadouri a putut foarte bine sa vina personal la elevi si sa ii felicite … poate alti oameni s-au grabit la munca,cerandu-se pentru a-si felicita altii prietenii,rudele,copiii …chiar daca nu au stat pana la sfarsit era mult mai bine daca faceau un careu ca si la noi la Slavici !!! …Imi pare bine sa aud pe cineva caruia ii pasa de copii si incearca sa ne atentioneze de marlania asta !!! V-a respect !!!

  4. DIN NEFERICIRE pentru parinti la Colegiul DOAMNA STANCA s-a organizat o festivitate de BATAIE DE JOC. Madam Marusca iar a dovedit cit de incompetenta este, a inghesuit elevii si putinii parinti citi au incaput in sala Casei de Cultura !!!Multi parinti nu am avut loc nici macar in picioare in sala. Am un singur copil si nu am putut sa fiu alaturi de el la acest eveniment important. In loc sa se faca festivitatea in curtea colegiului, sa incapem toti parintii, sa ne vedem copiii, cei mai multi am stat pe holul Casei de cultura, nu am vazut festivitatea, nu ne-am vazut copiii in acest moment important. MADAM MARUSCA nu are nici cel mai elementar tact pedagogic, isi bate joc de parinti, in schimb nu ne uita cind trebuie sa tot ducem bani la scoala ba pentru una, ba pentru alta. NU a vut nici macar un elementar simt organizatoric ca dupa festivitate sa aduca toti absolventii in fata casei de cultura, sa putem si noi parintii sa-i vedem, sa-i felicitam! Madam Marusca ai fost pusa de PNL, plin de sefi incompetenti care inca o data au dovedit ca isi bat joc de oameni. RUSINE UNUI asemenea profesor. Organizare execrabila !!!!

Lasă un răspuns