Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Producţia de biocarburant va majora preţurile alimentelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În România, piaţa de bioetanol este de circa 90.000 de tone. Producţia internă a ajuns la 60.000 de tone.

Despre necesitatea extinderii la nivel modial a suprafeţelor ocupate de culturi destina producţiei de biocarburant se vorbeşte de mult. Iată că specialişti ai Uniunii Europene, chiar diplomaţi susţin limitarea producţiei de biocombustibil. Ei estimează că în acest fel s-ar limita nivelul inflaţiei.

La finalul anului 2013 negocierile au ajuns la un impas pentru că nu s-a aprobat plafonul propus de 5%. Acestea s-au reluat şi s-a stabilit o limită de 7% cu privire la utilizarea de biocombustibililor alimentari ca şi carburanţi pentru transporturi, în vreme ce iniţial se vorbea de 10% până în anul 2020.

Decizia urmează să fie supuse aprobării la o reuniune din iunie, iar apoi va trebui luată în calcul de noul Parlament European. Iniţial, Uniunea Europeană a susţinut că biocombustibilii sunt o modalitate de a combate schimbările climatice, iar cercetările au dovedit că producţia de biocarburant poate majora preţurile produselor alimentare.

Biocombustibilii obţinuţi din deşeuri sau alge nu ridică aceleaşi probleme, dar sunt necesare investiţii mai mari.
În România, piaţa de bioetanol este de circa 90.000 de tone. Producţia internă a ajuns la 60.000 de tone.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Accident la Ambud

Asculta acest articol În urmă cu aproximativ o oră, pe raza localităţii Ambud a fost înregistrat un accident rutier soldat