Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu nu a participat la discuţiile PNL-PDL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Luni, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au avut discuţii la sediul PNL din Kiseleff. După aceea, şeful PDL a făcut câteva declaraţii şi a fost rugat să comenteze gestul recent făcut de Crin Antonescu.

UPDATE: 15.30: PNL şi PDL doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august, au anunţat, luni, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanţilor celor două partide.

“A fost o discuţie scurtă şi foarte bună, am reconfirmat împreună că dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune între PNL şi PDL, cât de repede va fi posibil acest lucru”, a declarat Iohannis.

El a precizat că au fost convenite “comisii mixte de lucru” ale celor două partide, care să lucreze pe anumite domenii în perspectiva fuziunii.

Întrebat cum comentează decizia lui Crin Antonescu de a nu candida la preşedinţie, Vasile Blaga a încercat să evite un răspuns: “Nu comentez gestul domnului Antonescu. De fapt, am spus încă de miercuri că parcursul intern al PNL este parcursul lor şi îl respectăm cu atât mai mult cu cât de acum înainte vom fi colegi”.

“Lucrăm ca într-o alianţă practic, am stabilit şi paşii următori. Cea mai importantă va fi comisia care va lucra la statut, pentru că va fi un partid mare. Vom avea un singur candidat şi vrem să avem un proiect care să ne ajute să îi convingem pe români şi la celelalte alegeri. Ne dorim să construim o dreaptă unită. (…) Eu cred că la jumătatea lunii iulie vom desemna un singur candidat. Vom avea o cercetare sociologică amplă pentru a vedea cine ar putea fi candidatul pentru alegeri”, a adăugat Vasile Blaga, citat de dcnews.

La discuţii au participat Klaus Iohannis, Romeo Stavarache, Marian Petrache, Mircea Roşca din partea PNL, de asemenea la sediul PNL au mai ajuns preşedintele PDL Vasile Blaga, însoţit de Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă, Mircea Sava, George Scripcaru şi Gheorghe Flutur.

După discuţiile dintre cele două delegaţii urmează să aibă loc şedinţe separate ale conducerilor PDL şi PNL în care să se analizeze stadiul negocierilor asupra proiectului de unificare a dreptei şi a desemnării unui candidat comun pentru alegerile prezidenţiale.

Tot la sediul PNL din Kiseleff aveau loc discuţiile liderilor USL, în perioada în care liberalii făceau parte din Uniune.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Radu Mazăre a scăpat de arest

Asculta acest articol Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a părăsit Arestul Capitalei, după ce instanţa supremă a hotărât să