Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A fost semnat contractul privind “Zonarea, contorizarea şi monitorizarea presiunii în oraşele Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad”

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Participanţi la semnarea contractului de lucrări
Participanţi la semnarea contractului de lucrări

Marţi, 3 iunie, în sala de şedinţe a Primăriei Satu Mare, a fost semnat contractul: “Zonarea, contorizarea şi monitorizarea presiunii în oraşele Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad”.

La acest eveniment au participat Dan Stegerean, directorul SC Apaserv Satu Mare, Constantin Cristian – director executiv ELSACO Engineering SRL din partea executantului, Dorel Coica – primarul municipiului Satu Mare, Octavian Lazin – preşedintele ADI Apă, echipa de proiect, reprezentanţi ai presei.

Obiective ale proiectului

Directorul Dan Stegerean a prezentat câteva din obiectivele acestui proiect, fiind vorba despre semnarea celui de al XIV-le contract din cele 19 incluse în investiţia “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, cofinanţată din Programul Operaţional Sectorial Mediu POS Mediu 2007-2013. Valoarea investiţiei 3.638.628,61 de lei, fără TVA, implementată de ELSACO Engineering SRL din Botoşani.

Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României 12%, a autorităţilor locale din aria proiectului 1,8%, iar diferenţa de 7,66% este suportat de SC Apaserv Satu Mare SA, printr-un credit bancar obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Printre obiectivele contractului au fost menţionate: dezvoltarea unui sistem de detectare a pierderilor în reţelele de apă prin zonarea oraşelor implicate în proiect, astfel încât să poată fi măsurate şi monitorizate cantităţile de apă distribuite în fiecare zonă.

Se urmăreşte creşterea gradului de conectare a populaţiei la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare, creşterea calităţii servicilor. În proiectul mare care cuprinde 19 contracte sunt incluse 14 localităţi ale judeţului care vor beneficia de creşterea calităţii apei, dar şi a serviciilor oferite de prestator.

Lucrări care se vor executa în cadrul proiectului

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de miercuri, 4 iunie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns