Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Energia din surse regenerabile câştigă teren în lume

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

A fost nevoie să se întâmple dezastrul de la Fukushima pentru a pune la îndoială viitorul energiei nucleare. Energia din surse regenerabile câştigă teren în lume.

Ar putea energia regenerabilă să însemne sfârşitul energiei nucleare? Este o întrebare care frământă omenirea, chiar şi pe oamenii de ştiinţă. După dezastrul de la dezastrului, Fukushima – Japonia, în anul 2011, folosirea energiei atomice pentru generarea celei electrice a intrat sub control sever.

Decizia a fost ca atât în Japonia, cât şi în Germania să fie eliminată treptat energia nucleară.

În ambele ţări, companiile de utilităţi sunt supuse unei presiuni intense. Profiturile acestora fiind în scădere, iar modelul lor de afaceri centralizat se confruntă cu o provocare tot mai mare venită din sectorul surselor regenerabile de energie.

“Este o distrugere totală a modelului de afaceri”, spune Dieter Heuskel, preşedinte şi CEO al Boston Consulting Group, citat de CNBC. “Ei nu mai funcţionează cu utilizările cu care acestea erau planificate să funcţioneze, astfel încât şi veniturile şi profiturile sunt în cădere liberă, iar ei trebuie să se reinventeze complet”.

Oamenii de ştiinţă susţin că mutarea accentului spre sursele regenerabile de energie ar putea să lase în curând redundantă energia nucleară.

S-a promovat un mediu în care este încurajată inovaţia în energie curată, oferindu-le companiilor germane specializate în energii regenerabile un avantaj competitiv.

S-au produs mutaţii inclusiv în cadrul marilor companii din Germania, obligate să schimbe modul în care funcţionează ca urmare de deciziei de a reduce producţie de energie electrică din energie nucleară.

a

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns