Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Francezii şi italienii susţin necesitatea finanţării agriculturii româneşti, dar şi fiscalizarea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Potrivit publicaţiei Recolta.eu: Băncile trebuie să creeze departamente interne capabile să analizeze riscurile privind creditarea fermelor agricole, necesitatea unei fiscalizări mai mari a agriculturii româneşti, termenele de plată lungi în sectorul agricol sunt doar câteva dintre temele de dezbatere în cadrul conferinţei “Riscuri şi oportunităţi ale finanţării în agricultură” organizată, zilele trecute, de Camera de Comerţ Italiană pentru România (CCIpR) şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER).

Opiniile reprezentanţilor celor două comunităţi sunt importante şi prin faptul că au un aport comun de aproape 25% din PIB-ul României şi creează circa 1 milion de locuri de muncă. Comunitatea franceză se poate lăuda cu cei mai importanţi furnizori de input-uri şi servicii, în timp ce firmele italiene ocupă primul loc ca suprafeţe cultivate în rândul celor de origine străină.

Raportul Coface a evidenţiat cum sectorul agricol, în ciuda numărului mic de insolvenţe şi al unei constante creşteri a producţiei şi a productivităţii, este considerat a fi unul destul de supus riscului şi penalizat, prin urmare, de sistemul bancar.

Unul dintre argumentele cele mai importante discutate a fost necesitatea realizării unui cadastrări extinse a terenurilor agricole care, în forma actuală, împiedică posibilele investiţii şi blochează accesul la creditare din cauza imposibilităţii de a fi utilizate drept garanţie pentru împrumuturi bancare.

Fondurile Structurale alocate, în valoare de 450 milioane de euro, şi destinate cadastrării reprezintă un prim pas important care va necesita însă eforturi ulterioare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns