Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Manifestări comemorative la Şcoala Constantin Brâncoveanu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

imagesŞcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Protopopiatul Ortodox Satu Mare organizează simpozionul şi concursul judeţean de creaţie plastică şi literară “Puterea jertfei şi a credinţei” – 300 de ani de la moartea Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.


După cum ne comunică directoarea Anca Seucea, Şcoala care îl are ca patron spiritual pe Constantin Brâncoveanu organizează joi, 12 iunie 2014, începând cu ora 10, un şir de manifestări.
Iată câteva: ora 10 – dezvelirea plăcii comemorative în holul instituţiei; ora 12 – Te Deum la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”; ora 13 – Premierea elevilor participanţi la Concursul judeţean de creaţie plastică şi literară “Puterea jertfei şi a credinţei”, la Muzeul Judeţean; ora 13,30 – Simpozionul judeţean “Puterea jertfei şi a credinţei”, la Muzeul Judeţean.
Anul 2014 a fost declarat printr-o hotărâre de guvern Anul Brâncoveanu având în vedere importanţa şi contribuţia majoră a domnitorului în istoria şi cultura naţională, precum şi faptul că în anul 2014 se împlinesc 300 de ani de la martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor săi. Este un prilej pentru noi de a evidenţia reperele credinţei creştine, a valorilor naţionale, repere care structurează, de altfel, identitatea noastră naţională.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns