Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cristian Diaconescu propune eliminarea imunităţii preşedintelui şi parlamentarilor

Cristian Diaconescu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cristian Diaconescu, candidat PMP la Preşedinţie
Cristian Diaconescu, candidatul PMP la Preşedinţie

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la preşedinţie, Cristian Diaconescu, propune ca parlamentarii şi preşedintele României să nu se mai bucure de imunitatea pe care în prezent le-o conferă Constituţia României.

“Noi dorim eliminarea imunităţii din toate zonele. În faţa legii toţi suntem egali. Se poate face un astfel de demers foarte uşor pe cale parlamentară. Dacă politicienii au încredere în justiţie nu văd de ce s-ar teme de plângeri, sezizări neîntemeiate pentru ele ar putea fi foarte uşor. Chiar şi preşedintele României trebuie să fie egal în faţa legii”, a declarat, într-o conferinţă de presă, noul preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, conform stiripesurse.ro.

Iniţiatorul Fundaţiei şi Partidului Mişcarea Populară, preşedintele Traian Băsescu, a fost scăpat de mai multe ori, în cei zece ani de mandat, de sala de judecată, datorită imunităţii prezidenţiale.

Ultimul caz este cel al plângerii de şantaj depusă de senatorul Gabriela Firea pe numele lui Traian Băsescu, care a rămas fără efect după ce magistraţii au invocat imunitatea de care se bucură şeful statului, potrivit Constituţiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns