Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcoala din Dorolţ a fost renovată în 5 luni, după 5 ani de aşteptare a finanţării

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scoala DoroltClădirea dispune de 22 săi de clasă termoizolaţe şi reţea electrică nouă

Vineri, 13 iunie 2014, a avut loc festivitatea de inaugurare a lucrărilor de reabilitare a Şcolii Gimnaziale Dorolţ.

Au participat primarul Mihai Găman, inspectoarea generală adjunctă Szasz Piroska, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, Nagy Szabolcs, directoarea Miclău; Iudit, profesori, părinţi ;i bineînţeles elevi.

Potrivit primarului Mihai Găman, proiectul de reabilitare a şcolii a fost iniţiat în anul 2008 printr-un studiu de fezabilltate. Clădirea nu mai fusese renovată de 25 de ani, astfel că se afla într-un stadiu avansat de uzură şi degradare. La acea dată, nu avea utilităţi, încălzirea se făcea cu combustibil lemnos în sobe de teracotă, nu avea apă curentă, toaletele erau în curte, într-un cuvânt, condiţiile erau foarte neprielnice procesului de învăţare. Procesul educativ a fost mutat într-o altă clădire şi s-a desfăşurat în două schimburi.

Documentaţia şi finanţarea lucrărilor

Pentru a remedia situaţia, Primăria comunei Dorolţ a întocmit documentaţia necesară. Din păcate, deşi proiectul a fost eligibil din punct de vedere tehnic şi administrativ, nu a primit finanţare timp de 5 ani. După această perioadă, în anul 2013 s-a găsit o sursă de finanţare europeană de 1,4 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional pentru reabilitarea completă a şcolii generale, documentaţia tehnică fiind deja pregătită. A urmat etapa de achiziţii publice, iar după întocmirea contractului, lucrarea s-a realizat în decurs de doar 5 luni.

Lucrările executate

Au fost reabilitate 22 de săli de clasă plus anexe, acoperişul în şarpantă reţelele electrice, termoizolaţia şi amenajarea curţii, aşdar o reabilitare generală
În cadrul unui alt proiect cu finanţre europeană s-au finalizat lucrăile de construcţie la clăirea ce va găzdui elevii înscrişi în programul after-school. În acelaşi timp, din fonduri de la bugetul local este asigurată amenajarea unui spaţiu corespunzător pentru grăiniţa cu program prelungit.
Atât primarul Mihai Găman, cât şi Iudit Miclăuş, directoarea şcolii s-au declarat foarte mulţumiţi de calitate execuţiei lucrăilor şi de condiţiile incomparabil mai bune pe care şcolarii din Dorolţ le vor avea în viitor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. In localitatea Agris este o situatie identica. De ani de zile se lucreaza(mai bine zis nu se lucreaza) la scoala din localitate.Elevii umbla la scoala in doua schimburi in sali amenajate la etajul caminului cultural. O intrebare din partea elevilor si a parintilor pentru cei prezenti la inaugurarea din Dorolt: Pe cand niste bani pentru terminarea scolii din Agris.(intrebarea nu este adresata celor din Dorolti)

Lasă un răspuns