Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Preşedintele Băsescu lasă justiţia să se pronunţe în scandalul în care e implicat fratele său

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Traian Băsescu: Nu voi face niciun fel de intervenţie
Traian Băsescu: Nu voi face niciun fel de intervenţie

Preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări joi că nu va interveni la nicio instituţie a statului pentru a-l proteja pe fratele său, Mircea Băsescu, susţinând că în cazul în care acesta a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii.

UPDATE: Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, joi, că a fost citat la structura centrală a DNA în calitate de suspect, precizând că a fost chemat să se prezinte la sediul insituţiei la ora 18.00.

“Este major, este responsabil pentru faptele lui şi dacă a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă, ca orice cetăţean al României, în faţa legii. Eu nu-l acuz, dacă îl va acuza cineva, aceasta va fi justiţia. Lucrul pe care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat”, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni, relatează Agerpres.

El a afirmat că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele alege consolidarea justiţiei.

Băsescu a arătat că ştie varianta fratelui său în acest caz încă de anul trecut, atunci când acesta i-a spus că este şantajat iar el i-a recomandat să se prezinte la Parchetul din Constanţa şi să informeze asupra acestui lucru.

“Nu sunt dispus să prezint această variantă, deoarece nu sunt dispus să cred decât în varianta justiţiei, şi nu în varianta fratelui meu. Nu pentru că nu am încredere în el, dar într-un stat de drept varianta justiţiei este cea adevărată. Aşa încât nu mă voi transforma într-un avocat al lui, cu atât mai mult cu cât mi se pare că s-a implicat într-o zonă cu oameni în care nu ar fi trebuit să se implice”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu a susţinut că în zece ani de mandat nu a făcut nicio intervenţie în justiţie pentru nimeni.

“Mai mult, dacă au existat încercări de a mă convinge să fac intervenţii, nu am ezitat să le fac publice”, a adăugat el.
Şeful statului a subliniat că pleacă de la premisa că în justiţie “indiferent de cum ne cheamă sau cine suntem, toţi suntem egali”.

“Faptul că eşti fratele preşedintelui nu te scuteşte de responsabilitatea în faţa justiţiei şi a legii. Sper ca varianta pe care mi-a spus-o să fie cea reală, dar sper, varianta în care voi crede va fi cea a justiţiei”, a spus el.

Băsescu a declarat că regretă faptul că fratele său s-a implicat într-un astfel de anturaj cu “consecinţele pe care le vedem”.

“Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul în această dispută publică între fratele meu şi rudele d-lui Sandu Anghel”, a afirmat Băsescu.

Declaraţia lui Traian Băsescu este prima după scandalul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, acuzat că ar fi luat bani de la Bercea Mondial pentru a-l ajuta cu dosarele sale. Mai mult, în acest context, premierul Victor Ponta i-a cerut demisia preşedintelui.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. BASESCU ; Eu nu il acuz, doar justitia. s-a implicat intr-o zona in care nu trebuia.PAI cine s-aimplicat primadata tu sau mircea ? nu maria a primit colier si alte cadouri? CINE erea cu ei pentru voturi nu tu? NU AI intervenit in justitie? DAR cu POPOVICIU cind a fost arestat ai spus ca e om de afacerisi nu trebuia arestat ?SI altele . ACUM intelege LUMEA de ce nu scoti DOSARELE GREILOR PDL ; BLAGA,BERCEANU,VIDEANU si altiicare stiu multe de tine .

Lasă un răspuns