Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Crucișor a avut loc un exercițiu de stingere a unui incendiu de pădure

Pompierii Detasamentului satmarean, primii ajunsi la locul incendiului sunt informati despre situatie si primesc primele ordine privind modul si mijloacele de interventie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pompierii Detasamentului satmarean, primii ajunsi la locul incendiului sunt informati despre situatie si primesc primele ordine privind modul si mijloacele de interventie
Pompierii Detasamentului satmarean, primii ajunsi la locul incendiului,  sunt informati despre situatie si primesc primele ordine privind modul si mijloacele de interventie

Satu Mare este județul cu cel mai mic număr de incendii de pădure din țară

Vineri, 20 iunie, începând cu ora 11, în pădurea de lângă Crucișor s-a desfășurat “Exerciţiul pentru antrenarea structurilor de intervenţie pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la Ocolul Silvic Borleşti”, organizat de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU “Someș“) şi Direcţia Silvică Satu Mare.

La simulare au participat, printre alții, prefectul dr. Eugeniu Avram în calitate de șef al CJSU, directorul Direcției Silvice, Sever Șter, comandanții tuturor unităților militare și militarizate, militari, cadre ale ISU, pădurari, precum și voluntari.

Exercițiul a fost compus din 3 situații de urgență

Tema exercițiului a fost aceea de a antrena structurile de intervenție pentru a gestiona incendii de pădure, iar scopul principal, verificarea viabilității Planului propriu de intervenție în situații de urgență a fiecărei entități componente.

La buna desfășurare a exercițiului au participat< Grupa operativă a ISU condusă de colonelul Nicolae Dima care a prezentat scenariul și a comentat desfășurarea acțiunilor, Detașamentul de pompieri Sau Mare, Secția de pompieri Carei, Garda de intervenție Turț, un echipaj SMURD, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CJSU) Pomi și Crucișor, un pluton de jandarmi, un pluton de militari ai Batalionului 52 Geniu, angajați ai Ocolului silvic, 20 de locuitori din Crucișor și militari ai ISU.

Ca tehnică de luptă, au acționat, în principal, autospeciale cu apă și spumă, un camion cu o pompă de apă, un tractor de stingere, mașini ale jandarmilor și ale Batalionului 52 Geniu, precum și o ambulanță SMURD.

Citiți continuarea în ediția tipărită de sâmbătă, 21 iunie, a Informației Zilei

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Potău: Doi tineri au fost reţinuţi pentru tâlhărie

Doi tineri, de 19 şi 20 de ani, sunt suspectaţi de poliţiştii Secţiei 2 Livada Poliţie Rurală că au agresat un localnic din Potău şi i-au sustras suma de 67 de lei. Cei doi suspecţi sunt reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Inspectoratului, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.