Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Biserica din Dumbrava Mică şi-a sărbătorit hramul

Biserica din Dumbrava Mică şi-a sărbătorit hramul
Biserica din Dumbrava Mică şi-a sărbătorit hramul
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Biserica din Dumbrava Mică şi-a sărbătorit hramul
Biserica din Dumbrava Mică şi-a sărbătorit hramul

Biserica greco catolică din Dumbrava Mică şi-a sărbătorit duminică, 22 iunie, protectorul, pe Sfântul Anton. Cu acest prilej biserica s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de credincioşi , unii dintre ei veniţi din localităţile învecinate:Dumbrava, Livada, Ciuperceni, Botiz.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi. Alături de părintele paroh Radu Huton s-a aflat părintele protopop de Negreşti Oaş, Feier Iacob,  secretarul Protopopiatului  greco-catolic Satu Mare – pr. Alexandru Dragoş şi preotul Hriţiu Francisc din comuna Lazuri.

Conform tradiţiei locului, mulţi dintre enoriaşi au îmbrăcat frumoase straie populare.

În cuvântul de învăţătură, protopopul Feier le-a  transmis credincioşilor un mesaj şi anume să nu uite niciodată că în sufletul fiecăruia dintre noi stă aprinsă o lumină, o lumină a spiritului sfânt. “(…)Fiecare dintre  noi în parte, mai bogat sau mai sărac, mai înţelept sau mai puţin înţelept avem atâta vreme cât trăim în sufletul nostru această lumină harică a lui Dumnezeu. (…)” a spus în mesajul său, protopopul Feier.

Biserica greco-catolică Sfântul Anton din Dumbrava Mică a fost şi biserica de suflet a colegului nostru trecut la cele veşnice, Iosif Ţiproc. Dumbrava mică este locul în care s-a născut şi de care a rămas legat sufleteşte toată viaţa sa. A iubit aceste meleaguri de care ne povestea mereu cu multă plăcere. În această biserică s-a rugat şi s-a implicat cu tot ce a putut pentru binele ei. Ieri, cu ocazia hramului a fost ţinută şi o slujbă de pomenire în memoria lui Iosif Tiproc. De faţă a fost familia colegului nostru, iar părintele paroh, Radu Huton a ţinut şi de această  dată să le mulţumească pentru tot ceea ce au făcut şi continuă să facă pentru mica biserică. Totodată au fost pomeniţi şi alţi membri răposaţi ai familiei, dar şi pe Gyurka bacsi, cum îl ştiu localnicii, un binecredincios care a donat terenul pe care a fost construită biserica.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Biserica Ortodoxă Română n-a avut nicio problemă în a se adapta online-ului din ziua de astăzi. S-a adaptat chiar şi când vine vorba de stocat date personale despre credincioşi. Trinititas TV, televiziunea Patriarhiei Române, colectează şi ea date cu caracter personal, se arată într-un text privind politica de confidenţialitate postat pe site-ul televiziunii.
    “Sperăm că prezenta Politica de Confidențialitate (,,Politica”) vă va permite să întelegeți tipul de informații pe care le colectăm în legatură cu produsele și serviciile noastre, precum și modul în care prelucrăm astfel de date”, se arată în textul citat, care specifică faptul că “Este posibil să furnizăm și informații confidențiale suplimentare sau de rectificare în legatură cu un anumit produs sau serviciu TRINITAS TV.”
    “Prin utilizarea paginii de internet și/sau prin transmiterea datelor cu caracter personal către TRINITAS TV vă exprimați acordul în legatură cu prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal în modul prevăzut în prezenta Politică. În cazul în care nu sunteți de acord cu prezenta Politică, vă rugăm să nu utilizați această pagină de internet și să nu transmiteți datele dumneavoastră cu caracter personal către TRINITAS TV”, se arată în text.Mai multe ,pe capita.ro

Lasă un răspuns