Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

În timp ce se vota demisia sa, Băsescu a participat la summitul SEECP

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în deschiderea Summit-ului şefilor de stat şi de guvern din statele participante la Procesul de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), că dacă la final nu se va adopta o declaraţie comună, organizaţia e în situaţia unui colaps.

Preşedintele României a declarat că este o onoare să îi primească la Palatul Cotroceni pe reprezentanţii statelor participante la SEECP şi are o mare satisfacţie că a reuşit să organizeze acest summit după eşecul de la Ohrid, de anul trecut, când Summit-ul nu a mai putut fi organizat.
”Eşecul de anul trecut ni se datorează nouă, tuturor”, a precizat şeful statului, adăugând că ”ţările din regiune nu au reuşit să găsească atunci un acord asupra participării, darămite asupra unei declaraţii comune”.

”Să sperăm că astăzi vom reuşi să ajungem la un acord pentru o declaraţie şi să salvăm organizaţia. În opinia mea, dacă Summit-ul de la Bucureşti va fi al doilea summit ratat, dacă nu vom avea o declaraţie a summit-ului, cred că organizaţia este în situaţia unui colaps”, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Summit-ul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, programat în Macedonia pe 1-2 iunie 2013, a fost anulat pe fondul disensiunilor izbucnite privind invitarea reprezentanţilor Kosovo la reuniune.

Şeful statului a mai afirmat că Summit-ul ţărilor participante la SEECP se desfăşoară într-un moment extrem de immportant, imediat după alegerile pentru Parlamentul European, arătând că se observă, în urma aceastui scrutin european, o creştere a reprezentativităţii, în Parlament, a partidelor antieuropene, xonofobe, extremiste.

Preşedintele României a mai afirmat că summit-ul se desfăşoară şi pe fondul evenimentelor din Ucraina.

Dar, preşedintele a ignorat reuniunea Parlamentului în care s-a votat declaraţia prin care i se cere demisia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns