Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Norica Nicolai refuză o alianţă cu cei care au trădat PNL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai a afirmat sâmbătă că se poate vorbi despre un mare proiect al dreptei, dar că atunci când “cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu merită să mai stai cu el la masă”, adăugând că nu ar dori ca PNL să fie “vândut pe un preț mic”.

“Putem vorbi de un mare proiect al dreptei”, a spus Nicolai, la Congresul PNL.

Ea a arătat însă că Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur sunt oameni care au trădat PNL, dar stau la masa discuțiilor acum.

“Când cineva te ajută să treci puntea spre Iad nu cred că merită să mai stai cu el la masă. (…) Am încredere că sunt liberali care îl vor servi pe cetățean, și nu grupurile de interese. Sunt liberali care vor proteja această țară, nu o vor vinde. Brătianu spunea că țara se conservă, nu se vinde. Stimați colegi, nu aș vrea să vindem pe preț mic PNL, care este un partid istoric”, a afirmat europarlamentarul, citat de Agerpres.

Norica Nicolai a subliniat că principala preocupare a liberalilor trebuie să fie identitatea partidului.

“Suntem, dl președinte, la al XXVIII-lea congres și sunt sigură că toți care ascultați și cei care nu ascultați sunteți interesați ca PNL să aibă multe congrese înainte. Identitatea acestui partid este prima noastră preocupare și vreau să vă mulțumesc, dl Mircea Ionescu-Quintus, că ieri (n.r. vineri) ați reușit să promovați acel amendament care vorbește de noi, de istoria noastră, de numele nostru. Îmi doresc, dl președinte, nu doar să se vorbească despre ele într-un viitor statut, îmi doresc ca doctrina liberală, ca istoria liberală, care se confundă cu istoria României, să fie și doctrina unui viitor partid, pentru că altfel suntem la vorbe”, a susținut Norica Nicolai.

Ea a făcut referire și la declarația lui Sorin Frunzăverde, care saluta, la începutul lunii, aderarea PNL la PPE.

“Cred că dl Frunzăverde, care se bucura de acel moment, (…) va fi unul dintre oamenii care se va întoarce acasă odată cu marea fuziune”, a spus Nicolai.

Eurodeputatul liberal a precizat că afilierea unui partid la o familie europeană este nu numai o chestiune de doctrină, dar și de onoare.

“O opțiune politică de afiliere a unui partid rămâne nu numai o opțiune de doctrină, ci și de onoare. Când alături de o familie, care te-a susținut pe tine și pe cei 7 milioane de români, care au fost acuzați de lovitură de stat, când o familie te susține ca partid și ca țară nu ai voie să-i spui la televizor că divorțezi, pentru că, din păcate, aici și nu numai aici politica pe televizor pare că a distrus legătura dintre partide și cetățean”, a mai spus Norica Nicolai.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns