Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hram la biserica greco-catolică Sfântul Anton din Micro 16

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sfântul Anton, unul dintre sfinții care se bucură de mare popularitate, este sărbătorit pe 13 iunie de toate cultele creștine papale. În cinstea sa a fost sfințită și biserica greco-catolică din Micro 16, de pe strada Făgărașului, care și-a prăznuit patronul ceresc duminică, 15 iunie, pentru a putea participa cât mai mulți credincioși la eveniment.

Oficiul sărbătorii a început la ora 9.30, cu recitarea Sfântului Rozar. În acest moment biserica deja a fost plină, iar până la ora 10.30, când a început Sfânta Liturghie solemnă, lumea a tot venit. În cele din urmă mulți nu au mai încăput în lăca;ul de rugăciune. Ei au participat la slujbă stând afară, la umbra terasei de la intrarea laterală a bisericii. Liturghia festivă de hram a fost concelebrată de un sobor de preoți din Protopopiatul Satu Mare. Predica de sărbătoare a fost rostită de părintele Eduard Felician Fischer, profesor de liturgică al Seminarului de Oradea, vicerector şi formator pentru seminariştii anilor I şi II.
Mai multe în ediția tipărită disponibiă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament  PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Sfânta Muceniţă Filofteia

Asculta acest articol În 7 decembrie este prăznuită Sfânta Muceniţă Filofteia, nume ce în limba greacă înseamnă “iubitoare de Dumnezeu”.