Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Praznicul Sfinților Apostili Petru și Pavel la bisericile greco-catolice

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biserica Greco-catolica Sfinții Apostili Petru și Pavel din Satu Mare propune cu ocazia hramului o seară de rugăciune în ziua de sâmbătă 28 iunie, în prezența moaștelor ocrotitorilor săi spirituali.


După cum am aflat de la parohul gazdă, părintele Florin Fodoruț, la ora 17.00 se va oficia Sfânta Liturghie, la ora  18.00 va avea loc Vecernia sărbătorii, de la ora 19.00 – Sfântul Rozar, iuar la ora 20.00 – Sfântul Maslu de obște. De la ora 21.30 se vor rosti rugăciuni către Sfinții Apostili Petru și Pavel
În ziua hramului, duminică, 29 iunie de la orele 10.30 Preasfințitul Vasile Bizău, Episcop Greco-catolic de Baia Mare va fi prezent în mijlocul comunității, alături de un sobor preoțesc, pentru a marca momentul de sărbătoare.
Preoții și curatoratul parohiei invită credincioșii să participe la acest eveniment special, la cele două zile de sărbătoare pentru a se uni în rugăciune.

Și Biserica Greco-catolică din Botiz își celebrează patronii cerești

Tot în această zi, Parohia Greco-catolică din Botiz purtând hramul celor doi apostoli Petru și Pavel organizează o frumoasă sărbătoare pentru a marca un moment unic din viața copiilor, prima sfântă împărtășanie. 23 de copii s-au pregătit pe parcursul ultimului an pentru acest moment. Celebrarea va începe la orele 10 cu procesiunea copiilor și a credincioșilor, iar la 10.30 va avea loc ceremonia festivă în cadrul Sfintei Liturghii.
De menționat este că sâmbătă după-masă copii alături de familiile și nașii lor sunt așteptați la taina spovedaniei.
Parohul gazdă, părintele Radu Huton și curatoratul parohiei invită credincioșii să participe la aceste două zile de sărbătoare pentru a se uni în rugăciune.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns