Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BCE menține dobânda de bază la nivelul record de 0,15%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să mențină neschimbată dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,15%, așteptând ca noile măsuri de stimulare anunțate luna trecută să-și facă simțite efectele, transmite Reuters.

Decizia Consiliului guvernatorilor BCE de a menține nemodificat costul creditului era una așteptată de analiști, după ce la precedenta reuniune de politică monetară BCE a decis să introducă, pentru prima dată în istorie, dobânzi negative la depozitele overnight și, de asemenea, a lansat o nouă rundă de credite ieftine pentru a stimula creșterea economică.

Tot la reuniunea de joi, BCE a menținut și rata dobânzii la facilitatea de depozit la nivelul de minus 0,10%, ceea ce înseamnă că băncile comerciale plătesc pentru a plasa la BCE fondurile în exces pe care le dețin, precum și dobânda la facilitatea de creditare marginală la 0,40%.

Atenția analiștilor se va îndrepta acum spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, programată să înceapă la ora 12,30 GMT, pentru explicații cu privire la motivele care au stat la baza deciziei de luna aceasta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns