Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tabără creştină pentru tinerii ortodocşi la Luna Şes

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    În perioada 21 – 26 iulie 2014 are loc a II-a ediţie a taberei creştine dedicată tinerilor ortodocşi cu titlul “Hristos în mijlocul nostru” având ca temă “Sfânta Liturghie – unitate şi comuniune”.

Tabăra este organizată de Protopopiatul Ortodox Român Oaş şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Oaş – ATOPO şi are binecuvântarea PS. Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Pentru acest an organizatorii au dezvoltat un program recreativ-educativ pentru două grupuri diferite de elevi din întreg curpinsul |ării Oaşului, dar şi din Satu Mare< 35 de elevi de gimnaziu (21-23 iulie), respectiv 35 de elevi de liceu(24-26 iulie).

În cadrul taberei sunt cuprinse o serie de activităţi< discuţii pe marginea unei teme propuse, ateliere de lucru, rugăciune, observaţii astronomice cu aparatură de specialitate, activităţi sportive, concursuri, drumeţii, foc de tabără şi activităţi pentru cultivarea abilităţilor practice.  Locul de desfăşurare este zona turistică Luna Şes, Schitul Sf. Arhidiacon :tefan.

Programul de activităţi este coordonat de pr. Marcel Malanca, coordonator catehetic al Protopopiatului şi preşedinte ATOPO  împreună cu un grup de profesori şi formatori voluntari de la diferite instituţii şcolare şi ONG-uri.

“Dorim ca fiecare participant să fie în siguranţă, să se bucure de comuniune, drumeţii, odihnă, rugăciune şi aprofundarea temei propuse. Timp de aproape trei zile vom locui împreună, vor forma o colectiviate, o mică biserică, o mare familie” este mesajul organizatorilor.

Înscrierile  se fac până la data de 5 iulie pe bază de formular de înscriere la Protopopiatul Oaş, parohiile ortodoxe din NegreştiOaş, voluntarii organizatori şi şcolile implicate în proiect respectiv – Liceul Teoretic Negreşti Oaş şi Liceul Tehnologic “Ioniţă G. Andron” din Negreşti Oaş.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Bravo !-Protopopiatului Ortodox Român Oaş şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Oaş – ATOPO.

    Exemplul lor ar trebui urmat,obligatoriu, de fiecare Protopopiat si parohie.
    Preotii din parohii nu-s implicati deloc.
    PS. Iustin Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului,ar trebui sa dea o binecuvântare
    OBLIGATORIE pentru toti preotii.

Lasă un răspuns