Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Leonard Lupu și prietenii săi expun la Muzeul de Artă

Vasile Tuns, Cristina Gloria Oprișa, Evelyn Telegdy, Leonard Lupu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Tuns, Cristina Gloria Oprișa, Evelyn Telegdy, Leonard Lupu
Vasile Tuns, Cristina Gloria Oprișa, Evelyn Telegdy, Leonard Lupu

    O expoziție interesantă s-a deschis sâmbătă după amiază în saloanele din stânga intrării Muzeului de Artă Satu Mare. Graficianul Leonard Lupu și doi prieteni invitați și-au etalat lucrările sub titlul “Elucidare”.

Leonard are 28 de ani și a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Tot acolo a studiat și Evelyn Telegdy, 25 de ani. Lor li se alătură un creator mai matur, Vasile Tuns, acesta din urmă doar cu două lucrări, dar consistente prin mesaj și realizare. Evelyn are o privire empatică atât asupra naturii… naturale, naturii politice (frumoasă combinație portretistică între doi președinți postdecembriști într-un tablou), cât și asupra propriei naturaleți, într-un autoportret nu lipsit de o blândă autoironie.

Leonard Lupu a desenat și el un autoportret metaforic, un lup care-și cheamă haita, și l-a așezat inspirat, în mijlocul unui bestiar de dinozauri disecat nemilos, dar jucăuș, că doar taina lor trebuia, nu-i așa?, elucidată. Părăsind bestiarul fizic intrăm în sălile bestiarului sufletesc, cu metafore clare și virile (de pildă pumnul evocând dorința de supremație, sau tencuiala decrepită evocând impermanența). E mult umor subtil în aceste lucrări, dar și multă forță expresivă, iar noi așteptăm să vedem cum va evolua acest artist, încă foarte tânăr.

Expoziția a fost îngrijită și prezentată de Cristina Gloria Oprișa, alături de Felicia Grigorescu din partea instituției gazdă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns